Annons

Annons

Annons

Friidrott

Silversuccé för HIK:s Teodor Sobczyk

Mångkamps-SM avgjordes i helgen i Ljungby. För Hovslätts Teodor Sobczyk blev det en riktigt lyckad tävling.

Teodor Sobczyk slutade tvåa i M22-klassen på mångkamps-SM.

Bild: Privat

Annons

Teodor Sobczyk ställde upp i klassen M22 men där resultaten också räknas i seniorklassen. Under lördagen blev det personligt rekord på både kula och 100 meter för Sobczyk. Efter första dagen var det fyra deltagare som tävlade om medaljerna, förutom Sobczyk var det också bland andra Emil Nilsson som tidigare tävlat för Habo som var med och utmanade.

Annons

Dag två började på bästa möjliga sätt för HIK-deltagaren. Nytt personligt rekord på 110 meter häck och diskus. Efter ett uppehåll på grund av åska blev det också ett nytt personligt rekord i stavhoppet. Samma sak i spjut.

Annons

Inför avslutande 1500 meter låg Sobczyk trea, endast nio poäng ifrån silverplatsen. Efter ett fint lopp knep Teodor Sobczyk SM-silver på nytt personligt rekord på 6490 poäng. Vann gjorde Philip Stömne, Spårvägen, med 6795 poäng.

Rasmus Elfgaard, tidigare tävlandes för Habo men nu Högby knep bronsmedaljen i seniorklassen.

Även DM i mångkamp avgjordes under helgen. Teodor Sobczyks resultat gjorde honom till distriktsmästare i sin klass.

Även Habos Teodor Rogö gjorde väldigt bra i från sig i P13. Han krossade allt motstånd och satte nytt distriktsrekord med totalsumman på 5435 poäng. Hans resultat placerade honom också som Sverigeetta i sin åldersklass. Klubbkompisen Nike Blomberg gjorde även hon bra ifrån sig och slutade på en andraplats i F13-

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan