Annons

Annons

Annons

Månsarp

Oro i Taberg efter ny incident vid Tallbackagården – boende hämtades av polis efter att ha skrämt småbarn • Polisen: ”De här boendena borde ha bättre beredskap”

På torsdagen fick polisen rycka ut till det särskilda boendet Tallbackagården i Taberg. I samband med insatsen lämnade en upprörd person boendet ensam och skrämde småbarn på villagatan i närheten. En treåring kan ha blivit slagen i ansiktet.

Nu undrar grannar till boendet hur psykiskt obalanserade personer kan få gå fritt i området, utan sällskap av personal.

– Vi sätter igång en utredning på momangen för att titta närmare på det här, säger Charlotte Dimming på Attendo som driver boendet.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: TT, Johan Leijon

Annons

Tallbackagården i Taberg drivs av det privata vårdföretaget Attendo. Under torsdagen inträffade en incident som slutade med att en person fick skjuts av polisen till psykakuten.

Bild: Johan Leijon

Polisen kallades till Tallbackagården i Taberg vid 17.30-tiden på torsdagen sedan en anställd på boendet tryckt på sitt överfallslarm. Polisen kontaktade personalen och fick då veta att ett bråk pågick mellan två av de boende på hemmet, som drivs av det privata vårdföretaget Attendo och specialiserar sig på personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan