Annons

Annons

Annons

Storbranden i Ansgariikyrkan i Vättersnäs

Församlingens ordförande om bakslaget kring brandorsaken: ”För mig är det inte ett dråpslag”

När polisen gick ut med att ett blixtnedslag orsakade branden i Ansgariikyrkan blev församlingens ordförande Lennart Bergström lättad. Att polisen nu backar från den förklaringen gör dock inte att han känner mer oro.

– Jag tänker fortsatt så, för man har inte kunnat belägga att det finns något i de här massorna som ligger här som kan ha varit anledning till antändning, säger Lennart Bergström.

Vad som orsakade branden i Ansgariikyrkan är inte klart sedan polisen backat om uppgiften att det var ett blixtnedslag. Men Lennart Bergström, styrelseordförande i Angsgariikyrkans församling, tycker inte att det finns anledning att kritisera polisens arbete. ”Det är väl inte så konstigt att man kan ta miste någon gång och polisen har ju inte lagt ner förundersökningen utan den har ju pågått hela tiden”, säger han. Arkivbild
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Mirjami Alanen

Annons

Kyrkan i Vättersnäs förstördes i en brand natten till den 3 augusti. Nio dagar senare gick polisen ut med att man var säker på att ett blixtnedslag låg bakom branden. Man hade då sett ett ljussken som såg ut som en blixt på en övervakningsfilm. Skenet visade sig dock bero på en teknisk bugg och polisen har nu backat från slutsatsen om brandorsaken.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan