Annons

Fotboll

Serieledaren malde ner HFF: ”Under vissa sekvenser ser det bra ut för vår del”

Husqvarna FF utmanade verkligen Ängelholm på allvar men till slut tog serieledarens större tyngd ut sin rätt.

– I första halvlek gör vi det jättebra men det gäller att jobba på hela matchen, säger HFF:s målskytt Benjamin Lindblad efter 1–4-förlusten.

Abou Mendy hade några bra lägen men gick mållös från matchen mot Ängelholm. Serieledaren från Skåne vann med 4–1 på Vapenvallen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

HFF har blandat och gett lite grand vad gäller insatserna den senaste tiden men hemma mot suveräna serieledande visade hemmaspelarna tidigt att de hade taggat till ordentligt.

Gästernas anfallsförsök stoppades effektivt medan HFF kändes farligt nästan varje gång man kom fram.

Särskilt på vänsterkanten, där Faiz Benatallah och Simon Klänge ofta kombinerade bra, var HFF framgångsrikt och upprinnelsen till 1–0-målet var just en sådan snygg kombination.

Både William Lind och Abou Mendy stormade fram i straffområdet men kom tiondelen för sent. Tur då för HFF att Benjamin Lindblad dök upp vid bortre stolpen och tryckte upp bollen i nättaket.

Benjamin Lindblad gjorde HFF:s enda mål i förlustmatchen mot Ängelholm.

Annons

Annons

– I första halvlek gör vi det jättebra men det gäller att jobba på hela matchen, summerar målskytten matchen.

Det såg rätt bra ut för HFF en bit in i andra halvlek också men när Ängelholm fick en straff i 57:e minuten innebar det vändningen på matchen.

Den rutinerade tidigare allsvenske målskytten Johan Oremo, numera alltså i Ängelholm, var hur säker som helst från straffpunkten. Men var det straff egentligen?

– Det går att diskutera. Det är klart att han kan blåsa men det fanns andra liknande situationer i matchen som han inte blåste för. Vi hade ju en sådan precis före deras 1–1, säger Lindblad.

Då var det Abou Mendy som föll/drogs ner i straffområdet men domaren friade och bollen rullade dessutom i stolpen, så där var det dubbel otur för hemmalaget.

2–0 i det läget och frågan är om inte HFF hade orkat hålla undan. Efter 1–1 gick nu luften istället ur hemmalaget en smula. Tunga Ängelholm fortsatte att mala på och det är ingen slump att det Roar Hansen-ledda laget leder serien. Skåningarna är helt enkelt väldigt bra.

– De fick många hörnor under en period och och fick bra tryck på oss. Men de fick lite billiga mål, klassmål visserligen men ändå, tycker Lindblad.

Inbytte Axel Olsson fixade både 1–2 och 1–3 och Johan Oremo blev också tvåmålsskytt när han mycket vaket uppfattade att Vilson Cakovic var långt ute från sitt mål och iskallt lobbade in 1–4 från långt håll.

Annons

– Under vissa sekvenser ser det bra ut för vår del men vi har också många saker att jobba på. Nu får vi ladda om till matchen på onsdag. Det är ju derby mot Tord så det är viktigt, säger Benjamin Lindblad.

Matchfakta: Division 2 Västra Götaland

Husqvarna FF–Ängelholms FF 1–4 (1–0)

Mål: 1–0 (19) Benjamin Lindblad, 1–1 (57) John Oremo (straff), 1–2 (69) Axel Olsson, 1–3 (75) Axel Olsson, 1–4 (88) Johan Oremo.

Domare: Fidan Hasani.