Annons

Annons

Annons

Arbetsmiljön på Ryhovsakuten

Rapport avslöjar brister på Ryhov – en fjärdedel av akutens rum döms ut • ”Kan orsaka smittspridning över hela sjukhuset”

Cirka en fjärdedel av rummen på akuten på Ryhov hade brister vid en vårdhygienrond som genomfördes i våras. Dessa rum uppfyllde inte hygienklass 2, vilket är det krav som ställs på undersöknings- och behandlingsrum. De anses därför inte vara lämpliga som vårdlokaler.
– Vissa saker åtgärdade vi direkt, men annat är kopplat till ombyggnationen som behöver göras, säger Johan Björk, verksamhetschef på akutkliniken på Länssjukhuset Ryhov.

Johan Björk, verksamhetschef på akutkliniken på Länssjukhuset Ryhov, berättar att handsprit och andra mindre grejer som lyftes fram i rapporten var saker som åtgärdades direkt i våras. Andra saker är kopplade till behovet av en ombyggnation och där väntar man fortfarande på när detta ska ske.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Facken har tidigare larmat om att arbetsmiljön på akuten på Ryhov måste förbättras. 14 olika mål har satts upp för att förbättra arbetsmiljön. Det finns bland annat planer på att bygga om akuten, men det är något som ligger längre fram i tiden och något specifikt datum är inte satt.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan