Annons

Annons

Annons

Arbetsmiljön på akuten

Rapport avslöjar brister på Ryhov – en fjärdedel av akutens rum döms ut • ”Kan orsaka smittspridning över hela sjukhuset”

Cirka en fjärdedel av rummen på akuten på Ryhov hade brister vid en vårdhygienrond som genomfördes i våras. Dessa rum uppfyllde inte hygienklass 2, vilket är det krav som ställs på undersöknings- och behandlingsrum. De anses därför inte vara lämpliga som vårdlokaler.
– Vissa saker åtgärdade vi direkt, men annat är kopplat till ombyggnationen som behöver göras, säger Johan Björk, verksamhetschef på akutkliniken på Länssjukhuset Ryhov.

Text

Johan Björk, verksamhetschef på akutkliniken på Länssjukhuset Ryhov, berättar att handsprit och andra mindre grejer som lyftes fram i rapporten var saker som åtgärdades direkt i våras. Andra saker är kopplade till behovet av en ombyggnation och där väntar man fortfarande på när detta ska ske.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Facken har tidigare larmat om att arbetsmiljön på akuten på Ryhov måste förbättras. 14 olika mål har satts upp för att förbättra arbetsmiljön. Det finns bland annat planer på att bygga om akuten, men det är något som ligger längre fram i tiden och något specifikt datum är inte satt.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jnytt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan