Annons

Annons

Annons

På liv och död

Ewa och Pär-Eric skulle rädda livet på sin granne – då kom tiotal frivilliga sms-livräddare: ”Fantastiskt att hela kedjan fungerade så bra”

I söndags drabbades en kvinna i 70-årsåldern av hjärtstopp. Hennes man knackade direkt på dörren till sina vänner och grannar Ewa och Pär-Eric Andersson.

Efter att ha ringt 112 möttes de inom kort av en oväntad syn – ett tiotal frivilliga personer anlände till bostaden för att hjälpa till. De hade larmats om hjärtstoppet via den nya appen Sms-livräddare.

Ewa och Pär-Eric Andersson ryckte in och gjorde livräddande insatser när deras vän och granne drabbades av hjärtstopp i söndags. Vid händelsen skulle de få mycket värdefull hjälp från oväntat håll.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

Den 1 september infördes Sms-livräddare i Region Jönköpings län. Den person som har genomgått en kurs i hjärt- och lungräddning (HLR) kan ansluta sig till tjänsten som innebär att ett sms om ett pågående hjärtstopp skickas ut till alla registrerade mobiltelefoner som har lokaliserats i närheten av platsen där larmet har ringts in.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan