Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Medaljregn över Theodor Rogö i Götalandsmästerskapen

Götalandsmästerskapen i friidrott avgjordes i helgen. Och vilken succé det blev för Habos Theodor Rogö. Han åkte hem med fyra guld, ett silver och ett brons.

Stina Essberg, Tindra Westlund Stenberg, Anna Ellwing, Nike Blomberg och Theodor Rogö deltog alla på Götalandsmästerskapen.

Bild: Privat

Annons

Från Habo åkte sju deltagare och från IKHP sex duktiga ungdomar i 13 och 14-årsklasserna för att delta i Smålandslaget vid Götalandsmästerskapen i Malmö. Tävlingen är det största mästerskapet under USM-nivån och många av Sveriges aktiva på seniorelitsidan har haft sina första stora framgångar på just Götalandsmästerskapen.

En deltagare som man absolut ska notera är Theodor Rogö från Habo. Han stod för en succéintats med fyra guld, ett silver och ett brons med i bagaget på resan hem.

Annons

Annons

Theodor vann så skilda grenar som 60 meter häck, 200 meter häck, spjut och diskus i P13-klassen. I tresteget kom silvret och bronset i längden. Överraskande var det dock inte. Redan vid mångkamps-DM tidigare i somras slog Theo till med nytt Smålandsrekord med över 5000 poäng.

Det var fler från Habo som tog medaljer. Irma Westh sprang hem ett silver på 800 meter och ett brons på 1500 meter hinder i F14-klasserna.

Tindra Westlund Stenberg tog en fin tredjeplats på 1500 meter slätt i F13.

IKHP:S Caspian Sandberg slog till med nytt personligt rekord i sitt sista kast i spjutet för P14 och vann den tävlingen. Även i höjd och kula gjorde Caspian väl ifrån sig och kom femma i båda grenarna.

Edvin Manderhjelm, samma klubb, var snubblande nära en vinst i pojkar-13 slägga, men fick nöja sig med silvret, bara halvmetern från guldet.

På Götalandsmästerskapen delas det ut sex priser per klass och gren men också poäng till distriktstävlingen. Det småländska laget hamnade trea efter Göteborg och Skåne.

Annons

Annons

Till toppen av sidan