Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Fem pensionärer på Jönköpings äldreboenden smittade – trots att de varit dubbelvaccinerade • ”Vi har en beredskap”

Fem äldre personer som bor på två olika äldreboenden i Jönköpings kommun har insjuknat i covid-19 trots att de varit dubbelvaccinerade.

– Det är en ökning med hur det har sett ut sedan i somras, men samtidigt handlar det fortfarande om få fall med tanke på att vi har cirka 1 500 boenden inom äldreomsorgen, säger Stefan Österström, socialdirektör i Jönköpings kommun.

Stefan Österström, socialdirektör i Jönköpings kommun, säger att det sticker ut att det varit fem personer på äldreboende som denna veckan smittats av covid. Samtidigt understryker han att det fortfarande rör sig om små siffror i förhållande till de  cirka 1 500 boenden som finns.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Jönköpings kommun gör veckovisa sammanställningar över hur det ser ut med antalet personer inom kommunens äldreomsorg som smittats av covid-19. Sedan de allra äldsta började vaccineras i mellandagarna har kommunen sett hur smittan bland de boende minskat drastiskt. Sedan i somras har det handlat om bara några enstaka fall som har upptäckts bland de boende.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan