Annons

Annons

Annons

Bandy

Oväntade beskedet – anrika klubben får ingen elitlicens: "Vi löser detta"

Trots ett nybildat aktiebolag och en förbättrad ekonomi beviljas Nässjö IF ingen elitlicens.

– Det är ren formalia, säger ordföranden Greger Phalén.

Nässjö IF är en av många föreningar i bandyallsvenskan som inte beviljas elitlicens.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Vid årsmötet i augusti kunde Nässjö IF redovisa ett positivt ekonomiskt resultat på omkring 400 000 kronor för det gångna verksamhetsåret. En stor faktor till det är klubbens aktiebolag som bildades hösten 2020.

Annons

Trots det meddelar Svenska Bandyförbundet elitlicensnämnd nu att Nässjö IF, som en av tio föreningar i bandyallsvenskan, inte beviljas elitlicens.

Annons

– Det hela handlar om att vi inte kan visa upp att minst en av våra två revisorer har en formell auktorisation för yrket, säger Greger Phalén, ordförande i Nässjö IF, till klubbens webbplats.

Enligt Phalén finns det inga tecken på att föreningens ekonomi inte ska vara i balans. I stället riktar han kritik mot hur elitlicensnämnden resonerar.

– Vi löser detta, absolut. Den stämpel en granskning kostar från en auktoriserad revisor är inte något en bandyklubb borde tvingas till att lägga medel på när vi kan redovisa för den stora kompetens som vi faktiskt kan göra, det borde finnas en helhetsbedömning som i flera andra fall och som faktiskt har varit väldigt förlåtande och generös. Vi ber dock inte om att nämnden ska vara generösa i vårt fall, bara se kompetensen som är ren fakta och bedöma den. Det är ren formalia och nämnden hänger sig fast vid paragrafer, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan