Annons

Annons

Annons

Ekhagens gästhem

Sociala medier-experten om upproret för hospicet: ”Svårare för politiker att ducka”

Missnöjet jäste i sociala medier och underskrifterna för att rädda Ekhagens gästhem hade på några dagar nått upp i över 3 300 namn. Då backade ledande kommunpolitiker från planerna på att lägga ner Ekhagens gästhem.

– Ibland har politiker varit dåliga på att se kopplingen till att de även är invalda på mandat av kritiska personer på internet, säger Emanuel Karlsten, journalist och expert på sociala medier.

Till vänster: Camilla Edberg tog initiativ till en folkomröstning om nedläggningen av Ekhagens gästhem. Lite mer än 10 000 namnunderskrifter hade krävts för att folkomröstningen skulle bli av. Under måndagen meddelade den politiska ledningen att de backar från nedläggningsplanerna.
Till höger: Emanuel Karlsten, journalist och expert på sociala medier. Foto: Johan Nordenström, Björn Larsson Rosvall / TT
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Johan Nordenström

Annons

I fredags berättade JP/Jnytt om att Camilla Edberg hade tagit initiativ till att samla in namn för att försöka få till en kommunal folkomröstning om nedläggningen av Ekhagens gästhem i Jönköping. På måndag förmiddag hade över 3 300 personer skrivit under upproret, och för att få till en folkomröstning hade det krävts lite mer än 10 000 namn, vilket hade utgjort tio procent av de röstberättigade invånarna i Jönköpings kommun.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan