Annons

Annons

Annons

Framtidens Jönköping

BILDEXTRA: Så blir promenadstråket vid Munksjön – nu öppnas kajen för allmänheten

Efter drygt två års arbete är en stor del av nya Munksjökajen klar. På tisdagen öppnas den färdiga sträckan för allmänheten.

– Det blir ett av Jönköpingsbornas nya vardagsrum, säger Jenny Lagström, tillförordnad vd på det kommunala bolaget Södra Munksjön Utvecklings AB, Smuab.

Men till en början är det nya promenadstråket en återvändsgata.

Den nya Munksjökajen, som delvis är byggd uppe på den gamla, har en förväntad livslängd på 100 år. ”Den gamla var i så dåligt skick att det hade kostat mer att renovera än att bygga en ny. Den gamla var också för låg med hänsyn till översvämningsrisker”, säger projektledare Peder Lundberg, längst till vänster i bild. Till höger om Peder går här Peter Ljungdahl, platschef på entreprenören Kanonaden, och Jenny Lagström, kommunikationsansvarig och t.f. vd på Smuab.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pär Grännö

Annons

Det är grått och råkallt när kommunen och Smuab bjuder in till pressvisning vid Munksjökajen. Men de medverkande ser framför sig soliga vår- och sommardagar då man kan sitta med en glass i handen på någon av träbänkarna eller gungorna längs den nya gång- och cykelvägen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan