Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

SD-toppen Peter Lundgren i Göta hovrätt • Detta har hänt

I oktober förra året friades EU-parlamentarikern och Kulltorpsbon Peter Lundgren (SD) i tingsrätten, efter att ha blivit åtalad för att sexuellt ha ofredat en partikollega på ett hotellrum i mars 2018. Domen överklagades och på måndag drar förhandlingarna i Göta hovrätt igång.

Här följer en sammanfattning av vad som har hänt.

Förra året åtalades Peter Lundgren (SD) för sexuellt ofredande men friades i tingsrätten. Domen överklagades dock av åklagaren och på måndagen börjar förhandlingarna i Göta hovrätt.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

I maj 2019 publicerade Expressen uppgifter om att den nyligen uteslutna sverigedemokraten Kristina Winberg hade berättat för partiledningen om ett misstänkt sexuellt ofredande. Enligt henne skulle EU-parlamentarikern och Kulltorpsbon Peter Lundgren (SD) ha tagit en kvinnlig SD-politiker, som vid tillfället var riksdagsledamot, på brösten i samband med en fest på ett hotellrum året innan. Winberg ska själv ha varit närvarande och även spelat in ett samtal med den utsatta kvinnan efteråt. I inspelning berättade kvinnan att hon kände panik och sade att det var tur att hon inte var ensam. Däremot menar Winberg att det inte var hon som skickade materialet till media, utan att hennes mobiltelefon blev stulen under en semesterresa.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan