Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Framgångar för Skillingaryds MK i årets sista tävling

Nässjö Motorklubb arrangerade i helgen tävlingen Novemberskölden för fyrtiosjätte gången och det blev en framgångsrik tävling för Skillingaryds Motorklubb. Hela sex pallplatser varav tre segrar blev facit för klubben.

Över 170 förare som kom till start, bland dem fanns tio kompletta ekipage och två kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Nässjös egen Johan Axelsson i en BMW som tog sin femte inteckning i den ständigt vandrande Novemberskölden.

För Skillingaryds förare lyckades Joakim Blansch bäst placeringsmässigt, denna gång i par med Carl Eriksson. Han följde upp sin klasseger i Marknadsnatta föregående helg på bästa sätt med ytterligare en seger och en artonde plats totalt. I Marknadsnatta lotsades Joakim till segern av Nellie Karlsson. Hon vill inte vara sämre i Nässjö utan hjälpte sin förare Emil Friman, Vetlanda till segern i sin klass. För familjen Eriksson slutade dagen med ännu en klasseger då Stefan Stigemyr, med Carls pappa Jerry Eriksson som kartläsare, vann klass 4WD.

Annons

Annons

I C-klassen grupp E var Samuel och Elina Toftgård med i kampen om pallplatserna. De slutade till sist tvåa bara 0,7 sekunder före Simon Vernersson/Hans-Peter Picher.

Sista pallplatsen tog kartläsaren Agne Josefsson som för dagen lånade ut sin VW till rutinerade Thomas Thelin. Trots ovana vid framhjulsdrift blev de trea i klassen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan