Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Klart: Förre HV-stjärnan Lawrence Pilut skriver på nytt kontrakt

HV71:s förre guldback Lawrence Pilut fortsätter sin karriär i KHL. Nu har han skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Traktor Tjeljabinsk, meddelar klubben på sin hemsida.

HV71:s förre guldback Lawrence Pilut fortsätter sin karriär i KHL.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Adam Jönsson

Annons

25-årige Lawrence Pilut, som vann SM-guld med HV71 2017, har gjort succé med KHL-laget Traktor Tjeljabinsk efter att han lämnade NHL och Buffalo Sabres inför säsongen 2020/21.

Och nu står det alltså klart att den förre HV-stjärnan fortsätter sitt KHL-äventyr. Han förlänger sitt kontrakt med Traktor Tjeljabinsk till 2023.

– Alla tränare och fans har under ett och ett halvt år kunnat se att Lawrence är ett fantastiskt proffs och en spelare som är lika användbar på båda sidor av isen, säger Traktors general manager Ivan Savin till klubbens hemsida, rapporterar HockeyNews.se.

Annons

Annons

– Han är ett verkligt föredöme för många både på och utanför isen. Vi är glada att vi lyckades nå en överenskommelse och förlänga vårt samarbete med ytterligare en säsong, fortsätter Ivan Savin.

I våras fick Lawrence Pilut även göra VM-debut för Tre Kronor. Under mästerskapet gjorde han två assist på sju matcher. Inför VM-debuten passade han även på att berätta om tiden i KHL.

– Det var verkligen en upplevelse att komma över till Ryssland. Jag kände mig snabbt välkommen i laget och organisationen var proffsig och de tog hand om en väldigt bra. Det har varit ett roligt och bra år. När man får tid till att sitta och tänka över saker och ting finns det så klart saker man känner att man kan göra bättre till nästa år, men jag är ändå nöjd med mitt första år där, sa Pilut till JP/Jnytt i våras.

Annons

Annons

Till toppen av sidan