Annons

Annons

Annons

Årets Lussekatt

Årets Lussekatt: Här är finalisterna – var med och utse årets lussigaste katt

Årets Lussekatt går in i andra omgången. Nu har juryn sagt sitt. Här presenterar vi de tio finalisterna. Vem som vinner avgör du.

För andra året i rad har ni läsare varit flitiga med att nominera era favoritkatter. Juryn fick en svår uppgift att välja ut tio av dem utifrån alla fina bilder och nomineringar.

De tävlar nu om titeln Årets Lussekatt 2021. Mellan 26 november och 3 december har du möjlighet att rösta.

Här kommer de tio finalisterna. Vinnaren presenteras den 13 december.

1. Trixie. Denna lussekatt är rasen mainecoon. Lyder husses alla kommandon och enligt han är Trixie världens smartaste katt. Matte lyder hon inte alls, men världens snällaste är Trixie. 
Foto: Petra Zackrisson

Annons

2. Sigge. Med sitt Instagramkonto lyser Sigge upp som ett ljus i mörkret med sina filosofiska funderingar om mänskliga förehavanden. 
Foto: Viktoria Öhling

Annons

3. Lusse. Femåringen som snabbt klättrar i vårt äppelträd i Habo är
vår mästerkatt i vita stövlar 
Foto: Per Liljegren
4. Sture. Vår nya familjemedlem och vårt första husdjur som redan charmat alla. Ligger gärna i knät och vill bli klappad eller som här har koll på var vi är och gör. 
Foto: Christina Andersson
5. Primus. Av namnet att tyda en äventyrlig katt. Under sitt första år han bott på hotell, åkt husbil och följt med på cykelturer. Det han gillar bäst ändå är att vara hemma, ligga i soffan och chilla. 
Foto: Jakob Jarl
6. Katten Jansson. Katten Jansson valde oss när vi hälsade på katthemmet i Nässjö i vintras. Jansson försvann fler dygn i somras och engagerade hela grannskapet. Återkomsten firades stort. Tyvärr visade det sig att han behövde operera benet och numera är han innekatt. 
Foto: Erik Wennerhag
7. Cheeky Charlie. Kallas kanelbullen av sin ägare, men just under december blir det lussebullen. Här sitter hon i sitt favoritfönster högt ovan marken där hon har full koll på fåglarna i träden. 
Foto: Maria Tol-fakkar
8. Spörjan. Fyra år gamla perser. Inte alltför ofta lyckas man fånga honom på bild, men just här var han still, i samtal med honom om att han ska nomineras till årets lucia. Då lyssnade han uppmärksamt.
Foto: Thesa Källeholm
9. Sigrid aka Kissing. Kissing, en fyra år gammal mycket fundersam och uppmärksam katt. Trots detta finns hon alltid vid min sida genom svårigheter i livet.  Hon vet allt. Hon är min stora trygghet och jag hennes. Foto: Sara Ulwar

Annons

10. Zingo. Det här är vår älskade Zingo, vår lille lussekatt.
Han somnar tätt intill oss på kvällarna för att sedan jama ”god morgon” på morgonen. Zingo vill alltid vara i vår närhet och det bästa han vet är att lägga sig på rygg och bli kliad på magen. 
Foto: Cecilia Ljunggren

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan