Annons

Annons

Annons

Cykling

Historiskt SM-Guld till Jönköpings Cykelklubb

För första gången hade Jönköpings Cykelklubb deltagare med i SM på velodrom. Och det blev succé direkt. Oskar Marvig cyklade hem SM-guldet i P15-16-klassen.

Oskar Marvig tog hem både ett SM-guld och ett SM-silver.

Bild: Privat

Annons

I helgen var det SM-tävlingar i cykel på velodromen i Falun. För första gången hade alltså Jönköpings Cykelklubb deltagare med. Det handlade om Oskar Marvig i P15-16-klassen och Emil Granath i juniorklassen.

För Marvig, som ställde upp i både sprint och tidslopp, började det på bästa sätt. Han hade sista tid ut i kvalet och lyckades gå ut och sätta personbästa och cykla hem SM-guldet. Det var både klubbens första men också Marvigs första SM-guld på bana.

Annons

Annons

Under söndagen handlade det om sprint. Emil Granath körde på personbästa och tog sig till semifinal men blev där besegrad av Jonas Månsson som sedan vann guldet.

Oskar Marvig lyckades något bättre och tog sig till final. I första heatet var Oskar först över mållinjen men blev av med segern då han bedömdes gå utanför sin sprintlinje. I det andra heatet föll Oskar och fick nöja sig med ett SM-silver.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan