AnnonsJönköping Energi

Intervjuspecial: Förra årets vinnare av Årets goda kraft

Priset Årets goda kraft delas ut av Jönköping Energi till en eller de personer eller initiativ som visar ett brinnande engagemang i vårt samhälle.

– Jag är jätteglad, det är en stor ära, säger Amir Faqiri efter mottagit priset Årets goda kraft 2020.

Amir hittar man ofta med en påse med diverse skräp från exempelvis Vätterstranden. Det är en del av hans favoritpromenad - han tar nästan dagligen en tur någonstans i Jönköping och då passar han på att plocka skräp.

– Vi på Jönköping Energi vill bidra till att skapa ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Amir är en sådan kraft. Hans brinnande engagemang, glädje och driv gjorde honom till 2020 års Årets goda kraft, berättar Linda Svensson, enhetschef Marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Nominera en eldsjäl här

Amir har alltid haft ett stort intresse för miljöfrågor.

– Min vilja att göra något åt det tog över och jag började plocka skräp. Jag mår bra av att få bidra till en finare stad. Men projektet Keep-jkpg-clean handlar inte bara om att plocka skräp, utan att inspirera andra och försöka ändra beteenden, berättar Amir Faqiri.

Amir fortsätter:

– Jag mår bra av att få bidra till en finare stad genom att samla skräp. En del verkar tro att det är skämmigt att plocka skräp. Det är precis tvärtom. Det är de som skräpar ner som ska skämmas, vi som plockar – vi ska bara känna stolthet!

Han hoppas att denna utmärkelse uppmärksammar fler på att vi tillsammans kan göra något åt nedskräpningen i Jönköping.

Nominera innan den 30 november

Andra tidigare vinnare:

Hållbarhetsbalen 2019

Hållbarhetsbalen

Hållbarhetsbalen är ett utmärkt exempel på ett initiativ som bryter normer och vågar utmana. De hade en tydlig idé och övertygelse om att det går att uppnå en bra gemenskap och en rik kulturupplevelse utan överdriven konsumtion och genomförde Jönköpings första Hållbarhetsbal.

Torpa parkloppis 2018

Torpa parkloppis

Genom engagemang och ideella krafter har gänget bakom Torpa parkloppis skapat en plats för hållbarhet och lokal anknytning. Torpa Parkloppis är en dag fylld av glädje och gemenskap där Idas Park blir en plats för Jönköpingsbor att fynda, umgås, äta god mat och njuta av skön musik. Ett initiativ som satt färg på denna del av staden. Saker får nytt liv, människor tjänar en slant och allt eventuellt överskott går oavkortat till projekt som bidrar till ett bättre samhälle.

Läs mer om Årets goda kraft

Kriterier för att nominera till Årets goda kraft 2021

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Exempel på en bra nominering kan vara:

• En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang

• En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle

• Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer

• Konkreta resultat som insatserna lett till

Nominera redan idag genom att klicka här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jnytt.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy