Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Exklusivt för prenumeranter i helgen: Se Hallbytalangerna som utmanar OS-hoppet • JP/Jnytt sänder direkt

I april livesändes SM på skidor vilket blev en stor tittarsuccé. Nu står det klart att skidfesten fortsätter även den här säsongen. 20 livesända tävlingsdagar utlovas för dig som prenumerant, med start i helgen.

Filip Rosjö ställer upp i både distansloppet och i sprintloppet till helgen. På lördagen får han mäta sina krafter med OS-hoppet Oskar Svensson. Se tävlingarna live på JP/Jnytt.

Annons

Sporten livesänder både sprintloppet med Oskar Svensson på lördag och distansloppet på söndag från Bruksvallarna.

Det var i april SM på längdskidor livesändes vilket intresserade många av JP och Jnytts prenumeranter. De lokala tidningarna satsar nu vidare tillsammans med Expressen på ett stort antal livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Annons

Under lördagen väntar sprinttävlingar och på herrsidan ställer en av Sveriges största sprintåkare upp, nämligen Oskar Svensson som gör säsongsdebut. Landslagsåkaren väljer att ladda om i Bruksvallarna efter att ha haft problem med sin rygg och hoppas få goda svar inför fortsättningen och sin OS-satsning. Han kommer bland annat ställas emot Hallbyhoppet Filip Rosjö som hoppas ta ett kliv framåt den här säsongen.

I startlistorna finns det gott om åkare från Hallby, närmare bestämt sju till antalet. Tävlingarna livesänds med uppsnack från 11.50 på lördagen och från 09.50 på söndagen, här på JP och Jnytt.

Landslagsåkaren Oskar Svensson har tidigare berättat att han är glad över den satsning på livesänd skidåkning som görs den här säsongen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

LIVE-TV: Se lördagens sprintlopp här

LIVE-TV: Se söndagens distanslopp här

Annons

Tävlingarna i Bruksvallarna är den första av en rad längdlopp som sänds av oss den här säsongen där bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen ingår. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Annons

Oskar Svensson hoppas hitta formen i de livesända tävlingarna inför OS där han kan vara en medaljutmanare. Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Johannes Eklöf, IF Hallby, kommer att åka distansloppet i Bruksvallarna. Se tävlingen live hos oss.

Fakta

Åkarna från Hallby att hålla koll på:

Axel Björkman, distans och sprint

Benjamin Claesson, distans och sprint

Alexander Jonsson, distans och sprint

Filip Rosjö, distans och sprint

Elliot Åkesson, distans och sprint

Axel Broms, endast distans

Johannes Eklöf, endast distans

Här finns startlistorna från Bruksvallarna i sin helhet att ta del av.

Här är tävlingarna JP/Jnytt livesänder den här säsongen:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

Annons

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: Bauhaus Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/Bauhaus Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy