Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Habo Wolley förlängde sin fina trend: ”Ett av seriens starkaste lag just nu”

Habo Wolley har verkligen fått ordning på sitt spel efter en tuff start på säsongen.

Mot Floby VK kom den sjätte raka vinsten. Mycket tack vare den spelande tränaren, Andrew McWilliam, som noterades för 37 poäng.

Habo Wolley gick segrande ur en jämn match mot Floby VK.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Martin Andersson

Annons

Habo Wolley ångar på som tåget och är ett svårstoppat lag just nu. När laget gästade Floby så fick man dock ingen drömstart på matchen, och förlorade första set.

– Det var låg energi från vår sida och vi kom inte riktigt in i vårt spel och spelade på deras villkor istället. Inför andra set sade vi att alla måste bidra med energi och så gjorde vi några förändringar. På den vägen hittade vi tillbaka till det vi är bra på, säger Algot Danielsson i Habo Wolley.

Annons

Annons

Att man hittade tillbaka till sina styrkor visade sig även i protokollet. Laget vann nämligen andra set, och kunde senare även vinna det fjärde och femte.

– Vi gör inte vår bästa match, men förändringarna som görs leder till att vi jobbar oss in i matchen och vinner, säger Danielsson.

Vad är det som gör att ni går segrande ur en jämn match?

– Vi spelar bättre än dem som lag. Sedan så gör Andrew (McWilliam) 37 poäng i dag, det hjälper att ha en sådan spelare på banan. Han är väldigt skicklig, säger Danielsson.

McWilliam inledde säsongen som tränare, men har sedan gått över till att vara spelande tränare.

– Det ha fungerat rätt så bra. Han är en starkt ledare på banan och bidrar med mycket hjälp med hur vi ska stå. Det fick han inte riktigt ut när han bara var tränare. Samtidigt så tycker jag också att vi andra har spelat bättre sedan han kom in som spelare, menar Danielsson.

När mer än halva serien nu är spelad så ligger Habo på en sjätteplats i tabellen, vilket skulle betyda en slutspelsplats då de åtta bästa lagen går dit.

Känner du att ni ska ta er till slutspel?

– Det tycker jag definitivt. Vi är ett av seriens starkaste lag just nu, det visar vi vecka in och vecka ut. Vi satsar på topp fyra nu, säger Algot Danielsson.

Annons

FAKTA: ELITSERIEN

Floby VK–Habo Wolley 2–3 (25–16, 25–27, 28–26, 26–28, 13–15)

Poängplockare Habo: Andrew McWilliam 37, Alexander Berggren 14, Algot Danielsson 11, James Jackson 11, Hugo Morency 5, Filip Bratic 3.

Domare: Jonahtan Salin och Frank Davidsson.

Publik: 105, Floby Sporthall.

Annons

Annons

Till toppen av sidan