Annons

Ishockey

HV71 studsade tillbaka efter raset – besegrade guldkandidat

När Luleå HF gästade Husqvarna Garden under söndagen hade HV71 möjligheten att ta en snabb revansch efter det stora raset mot Modo föregående dag.

Den möjligheten förvaltade hemmalaget väl efter att ha dragit i från i den sista perioden.

HV71 lyckades revanschera sig mot Luleå HF efter att ha tappat en 4–0-ledning dagen innan.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Hannes Björklund

Annons

Efter raset i den avslutande perioden mot Modo dagen innan var det ett HV71 som blickade framåt under söndagen.

– Det var en dålig känsla efter matchen mot Modo och vi satt i omklädningsrummet och var lite nere. För att slå ett lag som Luleå visste vi att vi skulle behöva glömma gårdagen och komma ut med ny energi, säger HV:s center, Nicoline Jensen.

Den energin syntes redan från start när den gästande serietvåan satte ett högt tempo som hemmalaget hakade på.

De båda lagen bjöd även på en fysisk match där spelarna smällde på rejält i närkamperna.

HV71 var det laget som skapade de hetaste chanserna, men inget av lagen lyckades hitta nätet i den inledande perioden.

I mittenperioden fick HV71 en kalldusch då Luleå tog ledningen med dryga minuten spelad. Det efter att Luleås forward, Viivi Vainikka, först trampat sig förbi sin försvarare och sedan överlistat Van Noort i målet.

Annons

Annons

Nicole Jensen har gjort 21 poäng (6+15) den här säsongen.

Hemmalaget fortsatte ändå på samma spår som i den första perioden, vilket gav utdelning.

Med drygt halva perioden spelad snappade Mira Jungåker upp pucken vid mittlinjen, och satte sedan upp Nicoline Jensen och Felizia Wikner-Zienkiewicz i ett bra läge. Det utnyttjade Jensen genom att hitta nätmaskorna med ett rappt handledsskott.

– Vi kom i ett 2 mot 1-läge och först tänkte jag faktiskt spela pucken. Men så såg jag att målvakten öppnade upp en lucka och då sköt jag istället. Det kändes jättebra så klart, inte minst med tanke på att jag spelade för Luleå förra säsongen, säger målskytten Nicoline Jensen.

Efter kvitteringen var det de blåklädda som trummade på för ett ledningsmål, men något sådant blev det inte innan den andra periodens slut.

HV71 har nu spelat in 50 poäng i seriespelet.

I den sista perioden ville HV71 inte vara sämre än gästerna och gjorde även de ett tidigt mål. Det efter att Danielle Stone hittat fram till en fri Jenna Raunio som smugit med i anfallet från sin backposition.

– Jag tycker att vi spelar jättebra bra som lag. Det är kanske inget jättespel från vår sida i slutet, men vi spelar smart och effektivt. På den vägen vinner vi också, menar Jensen.

Annons

För efter att gästerna kvitterat gjorde HV71 två obesvarade mål, vilket innebar slutsiffrorna 4–2 och tre tunga poäng för hemmalaget.

Annons

Senast HV71 tog tre poäng mot Luleå i SDHL:s grundserie var i december säsongen 2019/20. Att besegra laget som vunnit SM-guld de tre senaste gångerna det delats ut var extra skönt enligt Jensen.

– Det ger oss självförtroende att känna att vi kan slå dem när det kommer till slutspelet, så det är en bra känsla, säger hon.

FAKTA: SDHL

HV71–Luleå HF 4–2 (0–0, 1–1, 3–1)

Första perioden:

Andra perioden: 0–1 (01.08) Viivi Vainikka (Anna Kjellbin). 1–1 (12.00) Nicoline Jensen (Hanna Olsson, Mira Jungåker).

Tredje perioden: 2–1 (01.13) Jenna Raunio (Danielle Stone). 2–2 (06.31) Petra Nieminen (Ronja Savolainen, Sara Grahn). 3–2 (07.09) Sanni Hakala (Thea Johansson, Linnéa Andersson). 4–2 (10.45) Danielle Stone (Ebba Berglund, Felizia Wikner-Zienkiewicz).

Skott: 28–30 (8–4, 13–6, 7–20).

Domare: Klas Holm

Publik: 177

HV71-Modo 4-5 (1-0, 2-0, 1-4, 0-1)

Skott: 30-23 (10-5, 13-4, 6-12, 1-2)

Målen: 1-0 (02.29) Felizia Wikner-Zienkiewicz, 2-0 (24.26) Kajsa Armborg, 3-0 (27.04) Nicoline Jensen, 4-0 (41.00) Felizia Wikner-Zienkiewicz, 4-1(45.29) Lina Ljungblom, 4-2 (46.56) Lina Ljungblom, 4-3 (54.39) Jaycee Magwood, 4-4 (59.08) Lina Ljungblom, 4-5 (62.55) Jaycee Magwood.

Domare: Tom Wågström.