Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Han blir J-Södras första nyförvärv

J-Södra har än så länge legat lågt på nyförvärvssidan. Men nu har klubben presenterat sitt första nyförvärv.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Magnus Sundvall

Annons

Adnan Maric. Så heter J-Södras första nyöfrvärv inför 2022.

Adnan Maric är mittfältare som senast kommer från Gais som åkte ur Superettan den här säsongen.

– Det känns som att J-Södra har något bra på gång och jag vill vara med på det, säger Maric till klubbens hemsida.

Adnan Maric är en 24-årig göteborgare som kom tidigt till Gais men lämnade 2014 för Swanseas U18-lag. Han tillhörde sedan dess både klubbens U21- som U23-lag innan han vände hem till BK Häcken. Men förra sommaren återvände han till Gais. Förra säsongen spelade han i princip varje match, men i år tvingades han avsluta säsongen i förtid då han har haft en del skadeproblem. Totalt blev det 13 matcher och två mål. Efter att Gais degraderades ville klubben förlänga med Maric, men han ville spela högre upp än division 1 och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med J-Södra.

Annons

Annons

– En hårt arbetande Adnan, som är i form, är precis det som klubbar som Swansea och Häcken såg när dom värvade honom. Får vi fart på honom, vilket jag är övertygad om att vi får, kommer han att bidra med mycket både i vårt anfallsspel och försvarsspel. Jag ser Adnan som en viktig del av vårt bygge och det visar att vi hela tiden vill skruva på dom delar vi behöver för att bli framgångsrika, säger Patric Jildefalk till klubbens hemsida.

Det är dock inte första gången som J-Södra är och hugger på Maric.

– Jag har varit i kontakt med klubben förr, sen jag kom hem från Swansea. Men av olika anledningar har det aldrig blivit mer än så. Nu känns det som rätt tidpunkt för mig att komma till Jönköping. Jag har haft mycket kontakt med Junes Barny, som jag känner sedan tidigare. Det känns som att J-Södra har något bra på gång och jag vill vara med på det.

Annons

Annons

Till toppen av sidan