Annons

Annons

Annons

krönikaLördagslistan

Carl Ljungquist
Ljungquists lördagslista: ”Några månader bort – men visst kittlar det redan nu?”

På lördagarna listar JP/Jnytt-sportens reportrar det bästa och sämsta, i stort och smått, inom Jönköpingsidrotten under den gångna veckan. Har du synpunkter på listan? Hör av dig.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.
Fredric Pettersson har blivit en riktig mästerskapsveteran och har redan spelat EM, VM och OS för Sverige. Härnäst väntar EM i Ungern och Slovakien. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

1) Landslagsmannen Pettersson. I veckan presenterade herrlandslagets förbundskapten Glenn Solberg sin trupp till handbolls-EM, som avgörs i Ungern och Slovakien från den 13 till den 30 januari. EM-truppen innehåller några hyperspännande löften och mästerskapsdebutanter som Karl Wallinius, Eric Johansson och Felix Möller. Men det finns också gott om rutin i den svenska truppen. Återigen får Jönköpingssonen Fredric Pettersson, 32 år, chansen i ett stort mästerskap. Den väldige mittsexan som har IK Cyrus som moderklubb står i nuläget på 80 A-landskamper och 104 mål i den blågula tröjan. Fler landskamper kommer det alltså att bli och planen är ju också att Sverige ska EM-genrepa i Petterssons hemstad. Den 6 januari ska Sverige nämligen möta Nederländerna i Husqvarna Garden. Något att se fram emot!

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan