Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Tidigare Södraspelare lägger av: ”Folk tror jag är råkriminell”

Smajl Suljevic värvades till J-Södra inför säsongen 2020. Men efter halva säsongen lämnade han klubben. Nu meddelar han att fotbollskarriären är över.

– Folk tror att jag är problematisk, att jag är råkriminell, säger han till Fotbollskanalen.

Smajl Suljevic spelade i J-Södra under 2020.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Bildbyrån

Annons

Smajl Suljevic har bland annat spelat i Östersund, Dalkurd, J-Södra och Gif Sundsvall. Det har varit spel både i Superettan och Allsvenskan.

Hans karriär har inte varit spikrak och han har i en intervju med Aftonbladet bland annat berättat om att maskerade män bröt sig in i hans lägenhet i Sundsvall och knivrånade honom.

Annons

Han var också inblandad i en uppmärksammad incident där han och Hammarbys Imad Khalili rök ihop på en parkeringsplats efter en match och där Suljevic skallade Khalili. Suljevic friades dock av tingsrätten, de ansåg att han ska agerat i självförsvar.

Efter den händelsen ville Suljevic lämna Sverige.

– Det var mycket snack och mycket lögner om mig. Det skrevs saker som inte var sanna. Det var mycket negativt här och jag ville komma bort och få en nystart, sa han till JP i januari 2020.

Annons

Suljevic hamnade i Spanien och landets tredjeliga, men sejouren där blev kort och han landade istället i J-Södra. Men under sommaren 2020 meddelade J-Södra och Suljevic att man bröt kontraktet. Någon orsak angavs aldrig. Enda klubben han har spelat i efter Södra är IFK Haninge i division 1. Men nu lägger han ner karriären - bara 27 år gammal. Han ska istället hoppa på ett projekt kring ungdomsfotboll hemma i Dalarna.

– Inget lag vill ha mig. Folk tror att jag är problematisk, att jag är råkriminell. Och det är den här ovissheten som dödar mig. När du är klubblös går du bara runt och tänker. Du mår dåligt. Att veta att det nu finns en långsiktig plan gläder mig, det ger mig lugn. Det får mig att vilja ge allt för de här barnen, säger han till Fotbollskanalen.

I samma intervju skickar han också en känga till den svenska tränarkåren, förutom Graham Potter, som han hade i Östersund, och tidigare Södratränaren Andreas Brännström.

Annons

– Jag har haft 20 tränare, två av dem har varit klass. Ungefär 95 procent av alla är utomjordingar. Några, Brännan (Andreas Brännström) och Graham (Potter), tänker utanför boxen och har visat upp Sveriges bästa fotboll genom tiderna. Jag skulle säga att de har en fotboll som är attraktiv och går framåt, är utvecklande. Deras stil liknar den ute i Europa, säger Suljevic till Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan