Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om Hallby

Hallby tar emot topplag på annandagen: ”Bonuspoäng om man lyckas rugga på dem”

På annandag jul ställs IF Hallby HK mot Alingsås för andra gången den här säsongen. Senast blev det oavgjort och laget förväntar sig en lika tuff drabbning på söndag.

– För att kunna ta poäng och vinna mot Alingsås så krävs det en toppinsats, säger Hallbys tränare, Jesper Östlund.

Hallby ligger på en niondeplats i tabellen inför matchen mot Alingsås .
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Donald Sandström

Annons

När Hallby åkte till Alingsås i november var det ett formsvagt smålandslag som satte sig på bussen mot potatisstaden i väst. Trots det fick man ändå med sig en poäng hem.

– Vi var väldigt bra i andra halvlek, framför allt defensivt. Försvars- och målvaktsspelet fungerade i stort sett fläckfritt där. Det är ett tufft lag att möta. Oavsett hemma eller borta så är det bonuspoäng om man lyckas rugga på dem, säger tränare Jesper Östlund och fortsätter:

Annons

Annons

– För att kunna ta poäng och vinna mot Alingsås så krävs det en toppinsats från vår sida, likt den vi hade på bortaplan. Med tanke på formen vi var i när vi mötte dem då var det fantastiskt att få med sig poäng.

Sedan dess har laget kommit igång och börjat skörda en del poäng. I den senaste matchen blev det dock förlust mot Önnered med 38-29.

– Nu har vi haft två träningar sedan den matchen och kommer att ha ytterligare en. Vi har pratat mycket anfallsspel och hur vi ska göra det enklare samt tydligare. Mot Önnered hade vi alldeles för många oprovocerade tekniska fel, det var mycket skit då och det ska vi försöka hålla oss borta från på söndag, säger Östlund.

När det kommer till vilka spelare som kommer att vara disponibla för Östlund på annandag jul är det lite osäkert.

– Det blir sena tester på två spelare framför allt, vi vet inte om de kommer att vara med och spela eller inte. Det kan bli fullt lag, men det kan också vara så att vi saknar lite folk, säger han.

Vilka är det som är osäkra?

– Jag vill inte säga det så att Alingsås får den fördelen.

Att spela så tätt inpå julfirandet ser Hallbytränaren inte som något problem. Han kan snarare se fördelar med att hålla igång i mellandagarna.

– Nu är det tredje året som vi spelar i Handbollsligan, så vi är vana vid att det är matcher i mellandagarna. Sedan får vi en månads uppehåll, så det är inget som påverkar oss märkbart. Det är snarare så att vi får det lite luftigare med träningstider, så att vi kan träna på bättre tider och ha längre pass. Jag gillar att spela i mellandagarna, berättar Östlund.

Annons

Annons

Till toppen av sidan