Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om Hallby

Hallbytränaren efter bonuspoängen: ”De gav allt och lite till”

Hallby svarade för en riktig kämpainsats när man trots avsaknaden av fyra ordinarie spelare klarade av att spela 29-29 mot tabelltrean Alingsås.

Jesper Östlund, tränare i Hallby var väldigt nöjd efter ”bonuspoängen” mot Alingsås.

Bild: Donald Sandström

Annons

Men om någon hade sagt att Hallby skulle få med sig en poäng när det återstod mindre än tio minuter att spela så hade nog de flesta ruskat på huvudet.

Men trots underläge med 22-27 och trots att det såg riktigt mörkt ut så lyckades Hallby kämpa sig ikapp och efter ett dramatiskt slut där Alingsås hade chansen att avgöra, stod man där med en inkasserad poäng.

- Det här känns absolut som en bonuspoäng. Nästan som en seger, tyckte Hallbys tränare Jesper Östlund och var oerhört belåten över sitt manskap.

- Killarna jobbade och slet kopiöst. De gav verkligen allt och lite till och den här gången lyckades vi också när vi chansade i slutet av matchen. Nästa gång kan det vara precis tvärtom.

Ett skevt 5-1-försvar riktat mot Alingsås store målskytt Daniel Blomgren, utplockad målvakt i samtliga anfall där man istället spelade sju mot sex, ett par helkontringar som inte var säkra på något sätt gjorde att Hallby kom ikapp. 22-27 blev 28-28 när en minut återstod. Ny ledning för Alingsås med 29-28 innan Hallby kvitterade till 29-29 då endast 14 sekunder återstod.

Annons

Annons

- Det var lite nervöst där på slutet men vi höll undan. Jag är glad att vi fick sådan bra träff på de förändringar som vi gjorde samtidigt som vi spelade ett starkt försvarsspel.

Med Robin Svensson och Hampus Söderman på skadelistan, och Andreas Söderman och Filip Berentsen sjuka fick Jesper Östlund möblera om rejält i laget.

Det gjorde att unge Marcus Andersson fick en hel del speltid och gjorde det bra. Framförallt i försvarsspelet där han tog för sig rejält vilket även resulterade i två utvisningar. Han hann även med att göra ett viktigt mål framåt i slutskedet.

- Marcus var riktigt bra, berömmer Östlund.

Annars var Hallbytränaren orolig dagen innan matchen när det kom telefonsamtal eller sms.

- Jag visste ju inte om det skulle vara fler som blivit sjuka. Men nu stannade det vid de här båda.

Det var många spelare i Hallby som visade en härlig vilja. Som tog kampen och ansvaret både framåt och bakåt. Martin Mårtensson har blivit en pålitlig målskytt och får mycket speltid även framåt. Jesper Järlfors tog också ansvar framåt där även de båda kanterna Hampus Dahlgren och Gustaf Wedberg var lyckade.

- Wedberg var väldigt säker idag. Jag tror att han missade ett avslut på hela matchen och det är bra.

Även Alingsås saknade ett par spelare, bland annat William Andersson Moberg som styr mycket av anfallsspelet. Nu var istället Daniel Blomgren väldigt tung att möta för Hallby och man hade stora problem att stoppa tiomålsskytten.

- Vi ändrade lite bakåt för att få stopp på honom men han är skicklig. Därför kändes det bra att vi lyckades hålla tillbaka honom i slutet av matchen.

Härnäst väntar Redbergslid på onsdag i Jönköpings Idrottshus, ett Redbergslid som förstärkt med världsmålvakten Andreas Palicka som ska spela med RIK resten av säsongen innan han fortsätter proffsäventyret i Frankrike.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy