Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om Hallby

Uträknat av de flesta - då reste sig Mårtensson och Hallby och räddade poäng

Uträknade och så långt ifrån poäng man kan komma. Då reste sig Hallby och efter en heroisk avslutning lyckades man knipa den ena poängen via 29-29 (16-18) mot Alingsås.

Martin Mårtensson laddar för skott mot Alingsås.

Bild: Donald Sandström

Annons

- Vi tar alla poäng vi kan få, ler Hallbys lagkapten - och en av planens giganter - Martin Mårtensson efter matchen.

- Vi krigar och sliter i ur och skur och vägrar att ge upp. Det tror jag att alla såg i den här matchen.

Ett skadedrabbat Hallby fick det ännu tuffare innan matchen när både Filip Berentsen och Andreas Söderman fick kasta in handduken på grund av sjukdom.

Det gjorde att Hallby fick laborera rejält med laget och den här gången slog det väl ut.

Annars såg det ut som att det skulle bli förlust för Hallby som låg under med två bollar i paus, man låg under med 22-27 när det återstod mindre än tio minuter av matchen.

Då vaknade hemmalaget till liv.

Efter en timeout kom man ut och satte myror i huvudet på Alingsås spelare. Dels skickade man ut en spets mot Alingsås mycket skicklige Daniel Blomgren, som så långt hade gjort tio mål i matchen.

Annons

Annons

Man tog också ut målvakten i samtliga anfall och spelade sju mot sex och sakta men säkert började målen att trilla in, och Alingsås ledning krympte snabbt.

Med en minut kvar att spela kvitterade Hallby till 28-28, och med 14 sekunder kvar av matchen kvitterade man återigen, den här gången till 29-29.

En sen timeout av Alingsås gav inte något. Gästerna hade det sista anfallet men skottet täcktes ner och Hallby vann välförtjänt en poäng.

- Det är väldigt starkt av oss att komma igen som vi gjorde. Men jag är egentligen inte förvånad för det här har vi sett flera gånger tidigare. Vi vägrar att ge oss även när det ser som mörkast ut.

- Sedan tror jag att allt oflyt med skador och sjukdomar också gjorde att vi knöt näven tillsammans. Vi jobbade kopiöst både framåt och bakåt och den här gången lyckades vi även om det satt hårt inne.

Martin Mårtensson har den här säsongen klivit fram som en stark avslutare. Tidigare har han haft sina styrkor i det defensiva spelet, men i år har han även visat kvalité framåt.

Mot Alingsås blev han bäste målskytt med sju fullträffar och det var ingen tillfällighet.

- Jag har en tydligare roll i laget nu jämfört med tidigare. Samtidigt känner jag att jag får förtroende från tränarna och då växer självförtroendet. Vi har även haft perioder då vi varit flera som delat på det offensiva spelet, men nu har jag fått mer speltid även framåt.

Som lagkapten, tuff och orädd i försvaret är den drygt 100 kilo tunge Martin Mårtensson, tillvardags kallad för Grizzly, väldigt viktig. Nu, när andra duktiga försvarsspelare saknades, som Andreas Söderman och Robin Svensson fick han dra ett ännu tyngre lass.

Annons

- Vi var många som slet hårt bakåt. I sådana här matcher går det inte att plocka ut enskilda spelare, det krävs att alla jobbar kopiöst för att det ska bli poäng och det blev det.

Annons

Ni vann en poäng den här gången?

- Absolut. Men det ska vi inte skämmas för. Jag tycker att det under långa perioder var helt jämnt mellan oss och båda lagen hade svårt att få till några avgörande ryck.

- Vi tappade en poäng när vi möttes i Alingsås för ett tag sedan, den poängen fick vi tillbaka nu.

MATCHFAKTA HANDBOLLSLIGAN

Hallby-Alingsås 29-29 (16-18)

Målskyttar, Hallby: Martin Mårtensson 7, Gustaf Wedberg 6, Jesper Järlfors 5, Hampus Dahlgren 5, Oskar Hedvall 2, Jesper Jakobsson 2, Marcus Andersson 1, Albin Broman 1.

Målskyttar, Alingsås: Daniel Blomgren 10, Mathias Pedersen 6, Jesper Filén 3, Samuel Lindberg 3, Jonathan Sandberg 2, Jacob Lundahl 2, Mathias Bach Moller 2, Pontus Josefsson Säll 1.

Utvisningar, Hallby: Marcus Andersson 2+2, Oskar Hedvall 2.

Utvisningar, Alingsås: Jacob Lundahl 2+2, Mathias Pedersen 2, Samuel Lindberg 2.

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm.

Publik: Ca 600 i Jönköpings Idrottshus.

Oskar Hedwall har skrivit på ett nytt kontrakt med Hallby. Här tillsammans med Martin Mårtensson.

Bild: Donald Sandström

Domarparet Mattias Fält och Mikael Holm hade det bekymmersamt under stora delar av matchen.

Bild: Donald Sandström

Annons

Palaver i slutet när endast 14 sekunder återstod av matchen.

Bild: Donald Sandström

Jesper Järlfors, gjorde en av sina bättre matcher i Hallby den här säsongen.

Bild: Donald Sandström

Daniel Blomgren, väldigt duktig i Alingsås.

Bild: Donald Sandström

Gustaf Wedberg och Jesper Jacobsson försöker få stopp på Daniel Blomgren.

Bild: Donald Sandström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy