Annons

Annons

Annons

krönikaLördagslistan

Carl Ljungquist
Ljungquists lördagslista: ”Hel och i form är det en klasspelare”

På lördagarna listar JP/Jnytt-sportens reportrar det bästa och sämsta, i stort och smått, inom Jönköpingsidrotten under den gångna veckan. Har du synpunkter på listan? Hör av dig.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Jonna Ståhl på bild från en allsvensk match 2018, då hennes Växjö spelade mot Piteå. Nu är Ståhl klar för en comeback i Husqvarna FF i division 1. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Annons

1) En vass hemvändare. Husqvarna FF ser ut att få ihop ett mycket intressant lag till division 1-säsongen 2022. Detta mycket tack vare viktiga kontraktsförlängningar. På listan över spelare som har skrivit på nya avtal finns, för att nämna några, måldrottningen Petronella Lindström, mittfältsmotorn Malin Andersson, målvakten Wilma Edman och stortalangerna Tilda Glemdal Bergkvist och Emma Holmqvist. Men så har ju också några nyförvärv presenterats och det mest meriterade är så klart hemvändaren Jonna Ståhl. Mittfältaren, som inledde karriären i Egnahems BK, fick sitt genombrott i HFF och efter några år med spel i IFK Kalmar, Växjö DFF och Hammarby är hon nu tillbaka i det blårandiga laget med ett bagage som innehåller rutin från spel i både allsvenskan och elitettan. De senaste åren har Ståhl haft tuffa skadebekymmer, men hel och i form kommer det förmodligen att vara en klasspelare i division 1.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan