Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Klart: Max Watson klar för utländsk klubb: ”Intrycket är fantastiskt”

Tidigare Södraspelaren Max Watson har hittat en ny klubb. Under tisdagen meddelade den slovenske klubben NK Maribor att man har skrivit kontrakt med 25-åringen.

Max Watson är klar för NK Maribor.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Magnus Sundvall

Annons

Max Watson lämnade J-Södra för Mjällby inför säsongen 2019. Sedan dess har han etablerat sig som en ledande spelare i Blekingelaget. Efter förra säsongen gick Watsons kontrakt ut och Mjällby ville förlänga, men Watson tackade nej.

Nu står det klart att Watson kommer att flytta söderut. Han är klar för NK Maribor från Slovenien.

– Max har spelat regelbundet i den tuffa svenska ligan och uppfyller våra krav för vilken karaktär man ska ha. I vanliga fall skulle det vara svårt att ha råd med en sådan spelare, men vi lyckades knyta till oss honom och han kan tillföra mycket till laget, både på och utanför planen. Han känner till laget och vet vilka krav som finns här och jag tror att vi tillsammans kan skriva en framgångssaga, säger klubbens sportchef Marko Suler till Maribors hemsida.

Annons

Annons

Watson spelade förra säsongen 29 matcher i Mjällby och har totalt gjort 50 allsvenska matcher för klubben. Nu väntar alltså nya äventyr.

– Det första intrycket är fantastiskt. Möjligheten att få komma till en klubb som slåss i toppen av tabellen och som erbjuder möjlighet att spela i Europacuper är en riktig utmaning för mig. Jag ser fram emot början på en ny historia, säger Watson till klubbens hemsida.

NK Maribor är Sloveniens största klubb och landets enda lag som har spelat i Champions League, senaste gången var säsongen 17/18. De senaste tio åren har klubben vunnit den slovenska ligan sex gånger och slutat tvåa fyra gånger. Totalt har klubben 15 ligatitlar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan