Annons

Annons

Annons

Ishockey

Dalen värvar tidigare HV-spelare: ”Dags att ta nästa steg i karriären”

Erik Thorwalls är fostrad i HV71 men har den senaste säsongen spelat i Västerås. Nu är han klar för HC Dalen.

Erik Thorwalls är klar för HC Dalen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Bildbyrån

Annons

19-årige Erik Thorwalls har HV71 som moderklubb och hann spela två SHL-matcher med HV förra säsongen men han gick inför den här säsongen till Västerås IK. Där har det blivit 21 poäng (14+7) på lika många matcher. Han har även spelat fem matcher med A-laget i Hockeyallsvenskan.

Nu flyttar dock forwarden hem till Jönköping och HC Dalen.

– Vi behöver förstärka våran offensiv i laget och i Erik får vi en offensivt skicklig spelare med en bra skridskoåkning som vi kommer få stor nytta av i vårt anfallsspel. En ung spelare som gjort det väldigt bra i de klubbar han representerat och med meriter både från Hockeyallsvenskan och SHL, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Efternamnet Thorwalls klingar nog bekant i Jönköping. Hans pappa Ola gjorde bland annat fyra säsonger i HV som spelare.

– Jag skulle vilja beskriva mig själv som en offensiv forward som alltid försöker vara ett hot framåt och jobbar stenhårt för laget. I Dalen hoppas jag kunna kan vara med och producera framåt då min spets ligger i det offensiva spelet. I Västerås tränade jag till största del med A-laget och nu känner jag att det är dags att ta nästa steg i karriären, säger Erik Thorwalls.

Kontraktet gäller säsongen ut.

Annons

Annons

Till toppen av sidan