Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Semmelsäsong

Kaféägarna om semlans betydelse – och när det är okej att sälja: ”Vi kallar det Fet-fredag”

Semmelsäsongen är en av årets absoluta höjdpunkter – oavsett om den startar annandag jul eller en bit in i januari.

Det är de kaféägare, som tidningen varit i kontakt med, rörande överens om.

– Det här är bageriernas bästa period, utan semlor hade det varit väldigt tufft, säger Fredrik Olsson, som bland annat driver tre Bernards-kaféer i Jönköping.

Maria Alzen och Fredrik Olsson är redo för flera veckors försäljning av semlor.

Bild: Christer Gallneby, Privat

Annons

Nu är semmelsäsongen igång på kaféerna runt om i Jönköping med omnejd. Men exakt när det är okej att börja sälja semlorna, det skiljer sig en del beroende på vem som frågar.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy