Annons

Annons

Annons

Semmelsäsong

Kaféägarna om semlans betydelse – och när det är okej att sälja: ”Vi kallar det Fet-fredag”

Semmelsäsongen är en av årets absoluta höjdpunkter – oavsett om den startar annandag jul eller en bit in i januari.

Det är de kaféägare, som tidningen varit i kontakt med, rörande överens om.

– Det här är bageriernas bästa period, utan semlor hade det varit väldigt tufft, säger Fredrik Olsson, som bland annat driver tre Bernards-kaféer i Jönköping.

Maria Alzen och Fredrik Olsson är redo för flera veckors försäljning av semlor.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Christer Gallneby, Privat

Annons

Nu är semmelsäsongen igång på kaféerna runt om i Jönköping med omnejd. Men exakt när det är okej att börja sälja semlorna, det skiljer sig en del beroende på vem som frågar.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan