Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Jönköpings kommun pressas av smittspridningen – tvingas stänga avdelningar i förskolan: ”Läget är verkligen jätteansträngt”

Personalläget är fortsatt akut inom förskolan. Flera av Jönköpings kommuns förskolor har helt fått stänga avdelningar på grund av att personal insjuknat i covid-19.

– Läget är verkligen jätteansträngt, säger Charlotte Olsson på Jönköpings kommun.

Charlotte Olsson, utbildningschef för grundskolan men också tillförordnad utbildningschef för förskolan, vittnar om att det är fortsatt svårt läge på flera håll. Sjukläget bland personalen gör det ytterst svårt att bemanna upp vid flera förskolor.
Annika Ebefors, biträdande utbildningschef förskolan, bekräftar att läget är kritiskt, men tack vare att all personal gör sitt yttersta för att backa upp verksamheten kan man lösa situationen i de flesta fall.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Den omfattande smittspridningen i samhället slår fortsatt hårt mot förskolan och grundskolan i Jönköpings kommun. Under förra veckan gick kommunen ut med en vädjan till småbarnsföräldrar om att om möjligt hålla sina barn hemma, allt för att förskolor skulle få en bättre möjlighet att klara av situationen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan