Annons

Annons

Annons

Ishockey

HC Dalen slarvade bort två poäng: ”Känslorna tar över”

HC Dalen hade tre poäng som i en liten ask hemma mot Hanviken och en gyllene chans att skaffa sig ett ännu bättre läge i toppstriden.

Men så slarvade laget bort två av dem, poängen alltså, och föll med 3–4 efter förlängning.

– Det har hänt flera gånger den här säsongen att det blir så här, säger Dalens tvåmålsskytt Martin Thörnberg.

Hampus Hedman var bra i HC Dalens mål men fick ändå se sitt lag förlora med 3–4 efter förlängning hemma mot Hanviken.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Väsby tappade två poäng mot Huddinge på fredagskvällen och Karlskrona, som besegrade Dalen i onsdags, fick nu storstryk i toppmötet med Nybro.

Det fanns med andra ord eminenta möjligheter för HC Dalen att stärka sina aktier i toppen av den södra Allettan när man mötte bottenlaget Hanviken hemma i Smedjehov.

Och det började ju onekligen bra.

Martin Thörnberg forcerade in 1–0 redan efter en halvminut och brorsan Jesper ökade på till 2–0 en bit in i perioden.

Hanviken var emellertid inte alls ofarligt, det var snarare logiskt att gästerna hann med att reducera före första pausvilan.

Men i andra perioden tog Dalen över och Martin Thörnberg bjöd på matchens delikatess när han i numerärt överläge gled fram på vänsterkanten och ur relativt dåligt läge och från ganska långt avstånd snärtade in 3–1.

Annons

– Ja, den satt fint i första krysset, säger han själv.

Annons

Martin Thörnberg, i mitten, blev tvåmålsskytt för HC dalen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

3–1 inför tredje perioden kändes rätt tryggt för hemmalaget men sedan blev det grinigt på isen och det var uppenbarligen något HC Dalen förlorade på.

– Det har hänt flera gånger den här säsongen att det blir så här, säger Martin Thörnberg.

– Känslorna tar över. Vi har många unga killar i laget och det är tyvärr allt för vanligt. Det har nog en del med rutin att göra, funderar Martin.

Det var i och för sig så att Hanviken drog på sig fler utvisningar men gästerna lyckades ändå skapa positiv energi av stämningen på isen medan det blev tvärtom för Dalen.

Hanviken reducerade först i numerärt överläge och kvitterade i numerärt underläge efter ett mindre lyckat ingripande av Dalenbacken Jaeden Martin.

Båda lagen hade sedan fina möjligheter att avgöra under ordinarie matchtid men det blev förlängning och med hemmalagets Adam Hirsch i utvisningsbåset kunde Hanviken avgöra och få med sig två poäng hem till Tyresö.

Positivt för HC Dalen var ändå att målskyttet lossnade för Martin Thörnberg, som gjorde sitt fjärde och femte mål i Allettan.

– Ja, men jag gnetar på. Jag känner mig inte superfrsäsch, hade ju covid här för ett tag sedan igen för andra gången och fick göra uppehåll. Det är jobbigt när man inte får någon kontinuitet i det, säger Martin Thörnberg, vars HC Dalen på söndag ställs mot Mariestad borta.

Annons

Annons

Fakta

Matchfakta: Allettan Södra

HC Dalen–Hanvikens SK 3–4 e. förl (2–1, 1–0, 0–2, 0–1)

Mål: 1–0 (0.32) Martin Thörnberg (Adam Hirsch, Jesper Thörnberg), 2–0 (16.34) Jesper Thörnberg (Kalle Hult Adam Hirsch), 2–1 (17.53) Axel Steen (Tim Ljungqvist, Gustav Eriksson), 3–1 (26.52) Martin Thörnberg (Adam Hirsch, Emil Larsson) spel fem mot fyra, 3–2 (53.40) Dennis Nordström (Oskar Ståhl, Oskar Ahlholm), spel fem mot fyra, 3–3 (56.12) Christian Ohlsson (Nicklas Nousiainen) spel fyra mot fem, 3–4 (62.01) Dennis Santesson (Nicklas Nousiainen, Fredrik Schlyter) spel fyra mot tre.

Skott: 28–33 (5–9, 13–7, 10–15, 0–2)

Utv, Dalen: 4x2. Hanviken: 7x2.

Domare: Rikard Ferngren.

Publik: 439.

Annons

Annons

Till toppen av sidan