Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Allt fler har blivit hundägare – så förbereder du ”coronahunden” för nya vardagen • ”Vi lever i en sjuk värld när det är så”

Efterfrågan på hundar har exploderat under pandemin och tiotusentals svenskar köpte sig en ny liten familjemedlem bara förra året. Nu när hundägarna ska tillbaka till sina arbetsplatser kan det bli problematiskt.

– Så fort man ska börja jobba på plats igen anser många att de måste göra sig av med sina hundar. Det är galet, tycker Kicki Andersson som är ordförande för Huskvarna hundklubb.

Kicki Andersson, ordförande i Huskvarna hundklubb, vill att alla som ska köpa en hund ska göra en noggrann research först och prata med andra om för- och nackdelar, istället för att låta sig vilseleddas av ett sött utseende.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Pandemin, och rekommendationen att arbeta hemifrån, har gjort att allt fler svenskar skaffat hundar. I Sverige gjordes 78 000 nya hundregistreringar till Jordbruksverket förra året och det är en ökning med 25 procent, jämfört med år 2019. ”Coronahund” kvalade till och med in på listan över nyord från år 2021.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan