Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

Plattmatch av JIK mot jumbon: ”Jag vet inte vad vi sysslade med”

Efter två bra insatser den senaste tiden med segrar mot Hagunda och Thorengruppen blev det platt fall för Jönköpings IK mot jumbolaget Djurgården.

Simon Hult var en av de spelare som tog för sig mest mot Djurgården. Men det blev till slut förlust för JIK mot jumbolaget.

Bild: Donald Sandström

Annons

Ledning med 2-0 efter den första perioden blev till slut förlust med 3-4 efter förlängning och straffar. Detta sedan JIK svarat för en mycket blek insats som kan ha varit den sämsta under hela säsongen.

- Jag vet inte vad vi sysslade med. Vi gjorde i alla fall inte det vi skulle, säger Simon Hult i JIK som var den som räddade en poäng åt JIK när han kvitterade till 3-3 i slutet av matchen.

- Vi spelade riktigt uselt i tre perioder. Inte ens i början av matchen när vi gick upp till 2-0 var det bra. Vi fick två flytmål och det gick kanske lite för lätt i inledningen. Men så här får det inte se ut.

JIK uppträdde håglöst. Hade inget tempo över huvud taget i sitt spel och man satte förmodligen något slags rekord i att passa bollen mellan varandra på egen planhalva istället för att höja tempot och sätta press på Djurgården.

Annons

Annons

De få gånger man klev över mittlinjen ställde Djurgården om blixtsnabbt och kontrade när man erövrade bollen.

- Djurgården är ett lag som aldrig ger sig. De fortsätter kriga hela tiden och det ska de ha en stor eloge för.

Stockholmarnas matchplan var också väldigt tydlig. Försvara sig i första hand och sedan ställa om och kontra. Det var också framgångsrikt när man skapade en hel del chanser men där också JIK:s målvakt Emil Ödman gjorde flera fina räddningar.

Faktum är att Ödman var en av JIK:s bästa spelare den här kvällen. Istället var det hans lagkamrater som inte alls verkade intresserade av att ta i.

- Man kan hitta anledningar hit och dit till varför det inte stämde. För dåligt tempo, nonchalans, ingen aggressivitet, men till slut återstår bara en sak och det är inställningen. Vi hade alldeles för dålig inställning ute på planen och det straffade sig.

JIK hade, vid seger, mer eller mindre säkrat kontraktet trots att det återstår en hel del matcher. Nu blir matchen mot Sirius på lördag betydligt viktigare än vad man hade kunnat tro.

- Vi ska inte spela en så här dålig match en gång till. Jag hoppas verkligen att vi knyter näven och gör en kanonmatch mot Sirius istället. Det tror jag att vi vill hela gänget.

JIK saknade inte chanser. I förlängningen, när Filip Björk satt utvisad, hade man två rena frilägen och man brände även en straff genom Emil Jacobsson. Istället blev det till slut Djurgården som drog det längsta strået.

Annons

Fakta

Jönköping-Djurgården 3-4

(2-0, 0-1, 1-2, 0-1)
Första perioden: 1-0 (1.58) Anton Ekstrand (Dennis Svensson). 2-0 (9.56) Dennis Svensson (Emil Jacobsson).
Andra perioden: 2-1 (14.56) Viktor Juote (Patrik Markus).
Tredje perioden: 2-2 (1.42) Sebastian Andersson (Viktor Juote). 2-3 (10.45) Hannes Kjellberg (Gustaf Sandberg). 3-3 (15.15) Simon Hult (Joel Wadsten).
Avgörande straff: 3-4 Theodor Svensson.
Utvisningar, JIK: Filip Björk 2.
Domare: Frans Dahlstedt och Andreas Morelius.
Publik: 449 i Jönköpings Idrottshus.

Annons

Emil Ödman, räddade flera frilägen när Djurgården kontrade.

Bild: Donald Sandström

Emil Jacobsson har möjlighet att avgöra matchen när JIK får straff i förlängningen men missar.

Bild: Donald Sandström

Simon Hult, nära att göra ytterligare mål.

Bild: Donald Sandström

JIK fick en bra start med ledning 2-0 efter den första perioden. Sedan tog det roliga slut.

Bild: Donald Sandström

Bild: Donald Sandström

Annons

Annons

Till toppen av sidan