Den 23 oktober 2021 vann JIK en innebandymatch senast.

Nästan fyra månader sedan var det dags igen.

JIK fick äntligen jubla igen.

Bild: Carl Ljungquist

JIK:s damlag har haft en otroligt tuff säsong. Skador och sjukdomar har duggat tätt och förlusterna har blivit fler och fler och fler.

Annons

Annons

Laget ligger sist i tabellen och det är inte mycket som talar för att JIK ska spela i SSL nästa säsong. Men hoppet är det sista som överger en, brukar man ju säga.

Under fredagen åkte laget till Stockholm för match mot tabelltian Täby.

Hemmalaget sköt och sköt men målmässigt var det en jämn batalj. Det var 3-3 med mindre än tio minuter kvar av matchen men med drygt en minut kvar klev Emma Thorsson fram och satte avgörande 4-3 till JIK. Jönköpingslaget höll undan och kunde ta säsongens andra seger och greppa det där sista halmstrået som fanns kvar för att lyckas knipa en SSL-plats nästa säsong.

Matchfakta: SSL Dam

Täby-JIK 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)

Skott: 31-15 (12-4, 9-5, 10-6)

Målen: 1-0 (07.27) Michaela Sponiarova, 1-1 (12.46) Nelly Flodin, 1-2 (18.36) Nelly Flodin, 2-2 (18.41) Ellen Nyman, 2-3 (47.09) Greta Koponen, 3-3 (50.30) Anna Peterzén, 3-4 (58.52) Emma Thorsson.