Annons

Annons

Annons

Smart Energy Cup Skövde

Här är namnen att hålla koll på under helgens skidsändningar

En av säsongens vassaste sprintåkare och två OS-deltagare – det är några av åkarna som kommer till start i helgens fjärde deltävling av Smart Energy Cup i Skövde.

Här har vi listat de hetaste namnen att hålla koll på i de livesända loppen.

Läs mer: Från OS till Skövde – vi sänder helgens nationscup i längdskidor

Anna Dyvik, IFK Mora

Uttåget i kvartsfinal i OS-sprinten blev en stor besvikelse för Moraåkaren, som i samråd med landslagsledningen beslutade sig för att lämna Peking efter tävlingen. Vann sprinten under säsongspremiären i Gällivare i november, då före Johanna Hagström, som också kommer till start i Skövde. Återstår att se om hon har vänt besvikelsen från Peking till nya framgångar i helgens tävlingar.

Annons

Annons

Anna Dyvik. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Anton Persson, Falun-Borlänge SK

Precis som Anna Dyvik lämnade Anton Persson OS efter sprinttävlingen, där han slutade femma i sin kvartsfinal. Hade en tuff tävling när Smart Energy Cup gick på hemmaplan i Falun. En fjortondeplats i sprintkvalet blev en 22:a plats när finalerna avgjordes. Får se om det går bättre nu.

Anton Persson. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Bild: Bildbyrån

***

Så sänder vi från Smart Energy Cup:

Lördag 19/2 11.50: Sprint i fristil – se finalloppen här

Söndag 20/2 9.50: 10 km fristil – se loppet här

***

Johanna Hagström, Ulricehamns IF

Hagström är reserven som fick vinka av sina landslagskompisar på flygplatsen efter OS-lägret och åka hem till Sverige igen. Har nästintill prenumererat på topplaceringar i sprint den här säsongen och så sent som i helgen tog hon en andraplats i Skandinaviska cupen i Estland. Får gälla som huvudfavorit till lördagens sprinttävling.

Annons

Johanna Hagström. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Annons

Karl-Johan Westberg, Borås SK

Åkaren från Borås har haft en riktigt bra säsong i cupen så långt. Vann sprinten i Falun och blev trea senast i Torsby. Hade en tung tävling i Estland i helgen, där han inte tog sig vidare från kvalet, men ses ändå som ett av de stora lokala hoppen i helgens tävlingar.

Karl-Johan Westberg.

Bild: Arkivbild

Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF

25-åringen från Sollefteå har blandat och gett en del under säsongen. Blev femma i Gällivare, men har haft det tufft i världscupen. Slutade topp tio två gånger om i Skandinaviska cupen i Sverige och Norge, men i helgens tävlingar i Estland blev hon 29:a i sprinten. Senaste deltävlingen i Smart Energy Cup slutade med en femteplats i sprinten och åttonde i distansen.

Jenny Solin. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Från småländska Höglandet deltar Melker Elofsson, Landsbro IF.

Så sänder vi från Smart Energy Cup:

Lördag 19/2 11.50: Sprint i fristil – se finalloppen här

Söndag 20/2 9.50: 10 km fristil – se loppet här

Annons

Annons

Till toppen av sidan