Annons

Annons

Annons

Gislaved

Lång väg tillbaka för Leilani efter dramatiska insjuknandet: ”Är ju helt hjälplös”

Flera felbedömningar i sjukvården ledde till att Leilani Campbell fick svåra hjärnskador på grund av för sent upptäckt tumör och missbildning på hjärnstammen. Vägen tillbaka har varit lång, men nu har Leilani återfått talet och flyttat till en egen lägenhet. Samtidigt är hon och mamman Nadia Faraguna kritiska mot brister inom den personliga assistansen efter flera incidenter.

Leilani Campbell och hennes mamma Nadia Faraguna i den lägenhet som Leilani nu har fått. Efter flera års oförklarlig huvudvärk blev läget akut hösten 2019, då en tumör och en missbildning på hjärnstammen upptäcktes.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Johan Wallesjö

Annons

JP/Nnytt har tidigare berättat om Leilani Campbells tuffa resa tillbaka, sedan en missbildning på hjärnstammen och en växande men godartad tumör upptäcktes efter en akutfärd till Linköpings Universitetssjukhus hösten 2019. Men då var allt nära nog för sent – det som under flera år yttrat sig som illamående och svår huvudvärk, hade trots upprepade vårdkontakter aldrig undersökts vidare, och nu resulterat i vattenskalle med akut fara för Leilani Campbells liv.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan