Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om Hallby

Hallbys segermarsch bara fortsätter: ”Det är klart att vi siktar på att vinna serien”

Hallbys damer fortsätter att gå fram som en ångvält i handbollsallsvenskan och med endast fyra omgångar kvar att spela har tjejerna skaffat sig en jättechans att vinna serien och därmed få spela i den högsta serien nästa säsong.

Emma Wahlström och Hallby gjorde återigen en mycket bra match när man besegrade Boden med stora siffror.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Donald Sandström

Annons

I toppmötet mot Boden - ett av få lag som lyckats besegra Hallby den här säsongen - blev det en kassaskåpssäker seger med 27-18 efter halvtidsledning 14-12.

Som så många gånger förr den här säsongen så var målvakts- och försvarsspelet av yppersta klass och Boden tilläts till exempel endast göra sex mål i den andra halvleken.

- Otroligt gött det här, jublade niomålsskytten Emma Wahlström efter matchen som hade ett finger med i det mesta som hände ute på planen.

Bra i försvaret, säker i straffskyttet och i sina lägen framåt, och dessutom utvisad två gånger!

- Vi fick precis den start som vi ville ha i matchen. Det gav oss en trygghet inför fortsättningen och den tog vi vara på, säger Emma och fortsätter:

Annons

- Visserligen krympte avståndet innan pausvilan men jag tyckte att det var lugnt. Vi vårdade bollen lite extra, kontrade inte lika mycket som vi brukar göra, men det var något som var uppgjort så vi följde planen helt och hållet.

Annons

Segern innebär att Hallby förstärkte sin andraplats i tabellen. Ligger en poäng bakom ledande Tyresö. Bakom skuggar AIK och Aranäs som har spelat färre matcher och kan närma sig, men allt talar för att seriesegern kommer att stå mellan Hallby och Tyresö framöver. De båda möts för övrigt i Jönköping den 13 mars.

Emma Wahlström, en av planens bästa spelare mot Boden.

I och med förlusten är Boden mer eller mindre borta från möjligheten att lägga beslag på någon av de översta platserna.

- Jag tycker att vi stundtals gjorde en bra match mot Boden den här gången. Skönt också att vi kunde få revansch för förlusten senast då vi förlorade på bortaplan.

Hallby fick en bra start. Gick upp till 5-1 när Boden tog sin första timeout vilket inte hjälpte så mycket. 5-1 blev 8-2 innan Boden började äta ikapp samtidigt som Hallby brände flera frilägen.

Man kom så nära som 14-12 i paus men sedan var det roliga slut för gästerna. Hallby tog tag i spelet omgående i den andra halvleken, 14-12 blev 21-13 och redan då var matchen körd sedan länge.

Stor del i segern hade målvakten Christina Lövgren Hallberg som storspelade. Med ett bra försvar framför sig släppte hon endast in sex bollar.

Annons

Annons

Isa Franzén, Nora Edin, Elin Johansson och Sanna Johansson var andra framträdande spelare liksom Elsa Helle. Och det var framförallt bakåt som tjejerna slet hårt. Man spelade 3-2-1 och bytte till 6-0 och det hade Boden inget botemedel emot.

- 3-2-1 är roligast att spela. Det händer lite mer och man får vara på alerten hela tiden, säger Emma. Fast egentligen spelar det inte så stor roll hur vi spelar, det viktigaste är att vi vinner.

Och nu är målsättningen...?

- Försöka vinna alla matcher. Det är väl en bra målsättning?

Kom igen nu. Ni ska väl vinna serien?

- Ja, vi pratar internt om att nu är det inte mycket att tveka om. Vi ska bli etta eller tvåa i den här serien. Vinner vi våra matcher som är kvar så kommer det ju sluta riktigt roligt, säger Emma med ett leende.

I en snäll och inte alls ful match hittade domarparet Drenushe Bytyqi och Helena Johansson åtta utvisningar i Hallby och tre i Boden.

Det är synd att man inte tillsätter mer rutinerade och skickliga domare till en sådan här match som gäller så mycket. De här båda domarna hade det väldigt tufft på planen, framförallt i den första halvleken då bedömningarna fick både spelare och ledare i båda lagen att reagera.

Isa Franzén, duktig i båda ändarna av planen.

Tränaren Joachim Löfstedt pratar igenom taktiken under en timeout.