Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

JIK gjorde jobbet mot nästjumbon: ”Skönt att vi kunde stänga ner dem”

Jönköpings IK lyckades få med sig två poäng från mötet med nästjumbon Sirius. Detta efter att Hannes Nyström avgjort i förlängningen.

Text

JIK besegrade nästjumbon Sirius på övertid under lördagen.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

I torsdags förlorade Jönköpings IK på övertid mot jumbon Djurgården.

Under lördagen ställdes laget på nytt mot ett bottenlag då laget gästade nästjumbon Sirius.

JIK fick en bra start på matchen och tog ledningen i den första perioden absoluta slutskede genom Joel Wadsten. Den andra perioden blev betydligt målrik. Fem mål fick publiken se. Tre av hemmalaget Sirius och två av JIK vilket gjorde att det stod 3–3 inför den tredje perioden.

Annons

Annons

Där stod matchen och vägde och med drygt tio minuter kvar av perioden gjorde hemmalaget 4–3. JIK kom dock tillbaka och kvitterade och tog matchen till förlängning där Hannes Nyström blev matchvinnare för sitt JIK med sitt 5–4-mål. Det var JIK:s första övertidsseger för säsongen.

– Jag är nöjd med insatsen idag. Sirius slog ju Mullsjö så sent som i torsdags och det är ett lag som fått igång spelet ordentligt på slutet. Vi mötte ett lag som gav allt där ute så det var skönt att vi kunde stänga ner dem. Jag är bara positiv efter matchen, säger JIK:s tränare Emil Stille som berättar att det var en jämn och tuff match.

– Vi inledde bra i första och borde kanske gjort någon kasse till, sen tycker jag att Sirius spelade upp sig i andra och i tredje var det jämnt. Det var tajt åt bägge håll så det var skönt att vi kunde vinna i sudden för första gången den här säsongen.

JIK hade inför säsongen ett tydligt mål om att hålla sig kvar i SSL. Det målet ser ut att gå i lås.

– Efter idag håller jag med om att vi befinner oss i ingenmansland. Allt tyder på att vi spelar SSL nästa säsong också vilket var vårt mål och vi kommer ha i stort sett samma trupp även nästa år. Nu gäller det att vi ska avsluta med att göra bra matcher här på slutet.

Fakta

SSL

IK Sirius IBK – Jönköpings IK 4–5 (0–1, 3–2, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (19.57) Joel Wadsten (Martin Glimberg)

Andra perioden: 0–2 (00.19) Martin Glimberg (Filip Björk), 1–2 (5.59) Kasper Broby (Claudio Mutter), 2–2 (8.46) Luca Graf (Claudio Mutter), 2–3 (14.38) Simon Hult (Joel Wadsten), 3–3 (19.59) Claudio Mutter (Kasper Broby)

Tredje perioden: 4–3 (9.43) Kasper Broby (Claudio Mutter), 4–4 (16.56) Joel Wadsten (Filip Björk)

Förlängning: 4–5 (3.31) Hannes Nyström (Martin Glimberg)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan