Annons

Annons

Innebandy

Snöplig förlust för Fagerhult Habo - Ekströms två mål räckte inte

Fagerhult Habo förlorade något överraskande hemmamötet mot tabellfyran Karlstad. Efter en mycket jämn match tog värmlänningarna med sig samtliga tre poäng hem till Karlstad efter att ha vunnit med 5-4.

Jesper Ekström gjorde två mål för Fagerhult Habo men det räckte inte till poäng mot Karlstad.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Hannes Björklund

Annons

Matchen avgjordes i den tredje perioden då Fagerhult Habo inte kunde kvittera till 5-5 även om det var väldigt nära. En timeout i slutminuterna höll så när på att resultera och därmed tvinga fram en förlängning.

FHIB, tvåa i allsvenskan efter Warberg, saknade inte chanser att göra mål.

Annars var det Karlstad som tog ledningen i den första perioden när Johan Palmqvist gjorde sitt första mål för dagen. Innan pausen kvitterade dock Jesper Ekström i numerärt överläge.

Annons

Annons

Fagerhult Habo fick sedan en fin start i den andra perioden med mål i inledningen av Jesper Ekström som därmed gjorde sitt andra mål. Men Johan Palmqvist ville inte vara sämre utan gjorde även han sitt andra fram till 2-2 som blev 3-3 inför den avslutande perioden.

Här var Karlstad det starkaste laget inledningsvis. Men när Hampus Bromander kvitterade till 4-4 såg det förhoppningsfullt ut, och även när Anton Vestlund gjorde 5-4 för Karlstad fanns det hopp eftersom det återstod över sex minuter.

Men närmare än så kom inte Fagerhult Habo utan laget åkte på sin tredje förlust för säsongen.

Fakta

Fagerhult Habo-Karlstad 4-5

(1-1, 2-2, 1-2)
Första perioden: 0-1 (5.51) Johan Palmqvist (Anton Vestlund. 1-1 (10.25) Jesper Ekström (Tobias Zälle) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2-1 (3.39) Jesper Ekström (Marcus Larsson. 2-2 (5.27) Johan Palmqvist (Sebastian Sääker). 3-2 (6.47) Tobias Zälle (William Snäll). 3-3 (11.39) William Cerwall (Sebastian Degeryd).
Tredje perioden: 3-4 (1.02) Simon Zetterling (Robin Lennartsson). 4-4 (8.18) Hampus Bromander (Robin Raske). 4-5 (13.56) Anton Vestlund (Sebastian Sääker).
Skott: 24-23 (13-10, 7-8, 4-5)