Annons

Annons

Annons

Basket

Sparks kämpade i tuffa bortamötet: ”Just nu känns det väldigt irriterande”

Wetterbygden Sparks gjorde stundtals en riktigt bra bortamatch mot Marbo och var inte långt ifrån att åka hem med en oerhört viktig seger i bagaget.

Erica Iderstål gjorde 20 poäng mot Marbo och var en av Sparks bästa spelare, men det räckte inte till seger.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Det gick dock inte. Marbo vann med 78-73 sedan man haft kommandot och varit före under i stort sett hela matchen.

- Det här känns riktigt irriterande. Det var mycket som vi gjorde bra och var väldigt nära. Men tyvärr är det här något som kännetecknar hela säsongen. Vi är där, har möjlighet att vinna, men till slut går det inte, säger Erica Iderstål i Sparks som var en av de mest framträdande spelarna i Sparks.

Annons

Annons

- Stundtals spelar vi väldigt bra basket. Men sedan slarvar vi också och slänger iväg bollar som motståndarlaget utnyttjar och kan göra enkla poäng på.

- Det känns riktigt surt...

All statistik i matchen var jämn, förutom när det gäller turnovers där Marbo hade 14 och Sparks nästan dubbelt så många.

- När Marbo satte press på oss tappade vi bollen flera gånger och det utnyttjade de också. Hade vi kunnat hålla ner de här misstagen så hade vi haft en jättechans att vinna, fortsätter Erica

Det här var andra gången under säsongen som hon gjorde mer än 20 poäng. Första gången var redan i premiären.

- Jag kände mig riktigt pigg idag vilket var lite konstigt eftersom jag inte har kunnat träna på en hel vecka på grund av hosta. Men det kanske var det som behövdes, skrattar Erica som trots förlusten blickar framåt.

- Ja, det måste vi göra. Det finns inga hemligheter i det här läget utan det handlar om att ta en match i taget. Nu har vi Södertälje i nästa vecka och det är en match som vi ska vinna. Gör vi det har vi skapat ett bra utgångsläge inför fortsättningen, och då rider vi vidare på det. Vi har absolut inte gett upp hoppet om slutspel men det är dags att vi börjar plocka segrar igen om det här ska gå vägen.

Marbo var som sagt före hela tiden i poängprotokollet. Även i den avslutande perioden var man i ledning med fem poäng, och Sparks var aldrig riktigt nära att gå ikapp.

Annons

- Vi försökte på slutet när vi fick straffkast, att sätta det första och missa det andra på flit för att försöka ta returen och därmed kunna göra tre poäng i anfallet, men det gick inte den här gången.

Annons

- Nu tar vi nya tag. Det finns ingen i det här laget so har gett upp.

Fakta

Mark-Wetterbygden Sparks 78-73

(21-19, 20-20, 16-10, 21-24)
Poängplockare, Sparks: Erica Iderstål 20, A. Harris 15, Ebba Sjökvist 11, Ashley Taia 10,
Emma Johansson 7, Tyra Whitehead 4, Hannah Wester 2, Stella Gavriilidou 2, Emilia Forss.
Publik: 187 i Kinnahallen

Annons

Annons

Till toppen av sidan