Annons

Annons

Annons

Huskvarna

Bildextra: Lek och jubel när eleverna på Fagerslätt invigde nya skolgården: ”Finns jättemycket att göra”

Klätterställningar, kompisgungor, fjädergungdjur och en stor rutschkana – skolgården lämnar inte mycket att önska på Fagerslättsskolan i Huskvarna.

– Det finns jättemycket att göra och det är roliga grejer här, tycker tioåriga Lara Aref – en av de 150 eleverna som började i de nybyggda lokalerna under måndagen.

Fagerslättsskolan i Huskvarna är nu i full gång. Cirka 150 elever från Egnahemsskolan och Stensholmsskolan har fått flytta dit. Tioåriga Lara Aref och nioåriga Alicia Wessman blev jätteglada när de såg att det fanns flera kompisgungor på den nya skolgården.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

På Fagerslättsskolan i Huskvarna är det liv och rörelse. Barnen springer ut genom entrédörrarna till fotbollsplanen, bandyrinken och upp i klätterställningarna. Några tjejer slänger sig i gungorna och kiknar av skratt medan ett gäng killar tävlar högljutt om vem som kör fortast nerför den stora rutschkanan. Det är första skoldagen på en helt ny plats för ungefär 150 elever från Egnahemsskolan och Stensholmsskolan. Sex klasser har flyttat in – två från varje årskurs på mellanstadiet.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan