Annons

Annons

Annons

Öxnehaga

Hand till hand vill växa på Öxnehaga – eldsjälen nomineras till fint pris: ”Det ger en kick”

Föreningen hand till hand har tidigare enbart vänt sig till kvinnor och barn. Nu öppnar de upp även för män och hoppas kunna expandera. Dessutom kan ordförande Khadra Abyan bli Årets goda kraft på Jönköpingsgalan i april.

– Det händer mycket nu och det ger en kick att fortsätta kämpa, menar hon.

Hand i hand vill förebygga våld och hjälpa folk från andra länder att komma in i det svenska samhället, arbetslivet och gemenskapen. Khadra Abyan är ordförande för föreningen och nu nominerad till "Årets goda kraft".
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Hand i hand startades 2019 i samband med att ung kille blev skottskadad. Föreningen vill skapa trygghet och gemenskap på Öxnehaga genom att bygga relationer, erbjuda läxhjälp och tolkning, samt hjälpa hemmasittande kvinnor och barn att komma in i det svenska samhället på olika sätt. Därefter har det utvecklats till att också innefatta nattvandringar i Huskvarna söder, och på Österängen och Råslätt. På två år fördubblade föreningen i princip sitt medlemsantal till 100 personer och detta år har det blivit dags att ta nästa steg, enligt ordförande Khadra Abyan:

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan