Annons

Annons

Annons

Stadshusets framtid

Spårlöst försvunnen över 50 år – nu rullas den ut till Huskvarnaborna: ”Det känns stort”

I lite mer än ett halvt sekel har den massiva ryamattan från det gamla stadshuset varit borta. Den har fallit i glömska och ingen visste var den fanns. Under fredagen rullades den ut i Wilhelm Thamsalen.

– Den är hemma – wow! Det känns stort, tycker verksamhetsledaren Thomas Ahlebro från Huskvarna Javisst-företagarförening.

Efter över 50 år på rymmen har den svartgråa ryamattan, med Huskvarnas stadsvapen broderat över sig, kommit hem igen till det gamla stadshuset. Detta till glädje för Huskvarna Javissts verksamhetsledare Thomas Ahlebro, Vätterhems projektledare Anna Sjölander och Huskvarna hembygdsförenings ordförande Anders Kragner.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Ingen vet hur många betydelsefulla fötter som vandrat över det gamla stadshusets stora tjocka matta, men över det rombmönstrade golvet i sessionssalen låg den utplacerad i flera år. Viktiga beslut togs ett efter ett av ledamöter som gått fram och tillbaka över mattan. Den vävdes särskilt för Huskvarnaborna av Nordiska kompaniets (NK) textilkammare i Stockholm någon gång i slutet på 50-talet och pryds av Huskvarnas stadsvapen i mitten.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan