Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Sofias fina gest – skickar kvarglömda kläder från Öxnehagaskolan till krigsoffren: ”Många vill hjälpa till”

Läraren Sofia Håård från Öxnehagaskolan vill göra något för att hjälpa flyktingarna som tvingats lämna allt de känner till och sina ägodelar bakom sig. Därför har hon fått igång en insamling vid skolområdet med kvarglömda eller begagnade kläder.

– Den sjätte mars åker Naturkompaniet iväg med allt vi har skänkt och att kunna vara med på ett hörn inför det känns rätt, tycker hon.

Klassläraren och Ma/NO-läraren Sofia Håård har arbetat hemifrån sedan i julas. Hon kör sina lektioner via Teams och det är även där hon kommunicerat till alla sina kollegor att hon vill att de hjälper till att skänka kläder till Ukrainas krigsoffer.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Efter jullovet fick gravida läraren Sofia Håård ställa om och börja arbeta hemifrån på grund av riskerna med coronapandemin. När hon sedan fick höra och läsa om hur Ryssland invaderade Ukraina tyckte hon att det kändes jobbigt. Hon berättar att flera av hennes elever på Öxnehaga, eller deras föräldrar, har flytt från krig och då hon tagit del av deras berättelser har hon blivit berörd:

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan