Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

JP/Jnytt sänder ytterligare match med J-Södra

JP/Jnytt fortsätter satsa på försäsongsfotboll.

Under mars månad kommer du som är, eller blir, prenumerant kunna se två nya träningsmatcher med J-Södra, live på sajten.

Först ut: Lördagens match mot Ettan-laget Oskarshamn.

Text

JP/Jnytt sänder ytterligare två matcher med J-Södra under försäsongen.

Bild: Bildbyrån

Annons

UPPDATERING 21 mars: Matchen mot Qviding 22 mars har ställts in.

I januari presenterade JP/Jnytt en storsatsning på Jönköping Södras försäsong, där vi listade fem matcher som skulle livesändas. Nu adderas ytterligare två.

Annons

På lördag tar J-Södra emot division 1-laget Oskarshamn AIK på Jordbrovallen. Du som är, eller blir, prenumerant ser matchen live på sajten med avspark 13.00.

– Vi närmar oss seriestarten mer och mer och vad man framförallt vill se i J-Södra är ett stabilare spel över tid. Det har varit alldeles för mycket upp och ner så här långt under försäsongen, säger JP/Jnyttsportens Donald Sandström.

LIVE-TV lördag 12.55: J-Södra möter Oskarshamns AIK - se matchen här

Annons

TV: Återupplev det bästa från derbyt mellan J-Södra och Husqvarna i klippet nedan

Inbäddat innehåll

J-Södra har verkligen blandat och gett så långt under försäsongen. Efter storförlusten i premiären mot IFK Värnamo kryssade man mot Skövde, vann derbyt mot Husqvarna och föll mot AFC Eskilstuna. När matchen mot Norrby blev inställd, mötte man istället division 2-laget Landvetter och vann enkelt med 6–0.

– En förklaring har varit att J-Södra använt sig av väldigt många spelare hittills. Flera av de tilltänkta startspelarna har inte varit med av olika anledningar men nu tror jag att tränaren Patric Jildefalk och hela J-Södra känner att det är dags att ”steppa upp”, säger Donald Sandström.

Tidigare under veckan gjorde J-Södra klart med ett tungt nyförvärv när 21-årige Peter Gwargis kom in på lån från Malmö FF. Anfallaren är högaktuell för spel redan till helgen.

Annons

Efter matchen mot Oskarshamn väntar två mycket intressanta möten mot allsvenska Helsingborg och Degerfors.

– Två riktiga värdemätare för J-Södra som också kommer att bli ett kvitto på var man befinner sig, inte bara just nu utan lika mycket vad man kan förvänta sig framöver, säger Donald Sandström.

Den 22 mars skulle J-Södra möta Ettan-laget Qviding FIF hemma på Jordbrovallen, en dryg vecka innan Superettan startar. Den matchen skulle också livesändas på sajten för dig som är prenumerant, men den 21 mars kom besked om att matchen ställdes in.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan