Annons

Annons

Annons

Allt om sport-podden

Skidstjärnan Johannes Eklöf gästar vår podd – berättar om succén och känslan inför Vasaloppet

Johannes Eklöf från Jönköping är en av Sveriges bästa skidåkare. Nu gästar han tidningens podcast där han pratar om hur han ser på chansen att vinna Vasaloppet, livet som skidproffs, oväntade succékosten inför loppen och mycket mer.

– Jag har kommit fram till att det funkar lika bra med godis och chips inför loppen. Det ger dessutom lite mer njutning, säger Eklöf i podcasten.

Fotnot: Du kan lyssna på vår podcast på JP.se och Jnytt.se samt på Spotify. På Spotify heter vi ”Alltomsport”. Klicka här för att lyssna på avsnittet på Spotify.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

I veckans avsnitt av Alltomsport får JP/Jnytts reportrar Martin Andersson och Carl Ljungquist besök av en av Sveriges bästa längdskidåkare – Johannes Eklöf.

Eklöf är fostrad i IK Hallby SOK och har den här säsongen tagit enorma kliv i sin skidkarriär. Inför den pågående säsongen hade Eklöf aldrig varit bättre än åtta på någon av världscupens långlopp, i år har han goda chanser att vinna hela långloppscupen.

I januari vann Eklöf tävlingen Prato Piazza Mountain Challenge i italienska Niederdorf. Dessutom har han en rad ytterligare fina placeringar i bagaget, vilket gör att han i skrivande stund ligger sjua i totalen.

I veckans avsnitt berättar Johannes Eklöf om hur han lite av en slump blev skidåkare, den oväntade succékosten inför loppen och så delar han med sig av sina bästa tips till alla som ska åka Vasaloppet i helgen. Han berättar dessutom vad det skulle innebära för honom om han skulle vinna alla skidloppens moder – Vasaloppet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan