Annons

Annons

Annons

Jönköping

Från en handfull besökare till hundratals varje dag – aktivitetshuset i Smedbyn expanderar

Det började med läxläsning samt en dröm om att finnas där för barn och unga, även utanför fotbollsplanen. När Husqvarna FF:s hjärteprojekt, aktivitetshuset Smeden, startade var de ungefär 17 som kämpade för att hjälpa till. Nu är de över 65 volontärer och anställda.

– Vi växer massor, både verksamhetsmässigt och fysiskt vilket känns superkul, tycker verksamhetsansvarige Johan Wallin.

Tjejkvällar, läxläsningshjälp, dans, ”trash talk”, måla och lära sig spela gitarr – i aktivitetshuset Smeden i Smedbyn kan barn och unga syssla med lite allt möjligt. Detta tack vare Husqvarna FF:s insatser att motverka segration och skapa en meningsfull fritid. Johan Wallin är verksamhetsansvarig.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Huskvarnaprofilen Leif ”Brand-Johan” Johansson hade en önskan innan han sålde sitt mycket populära, och ett av Nordens största privatägda gallerier, i Smedbyn – han ville att verksamheten som skulle fortsätta där var inriktad på barn och unga samt hade kulturen i fokus. Hade han levt idag så hade han nog varit mer än nöjd med hur fotbollsföreningen Husqvarna FF:s aktivitetshus Smeden har utvecklats sedan uppstarten 2017. Över 35 olika verksamheter är numera igång som bygger på fyra hörnstenar: kultur och bildning, fritidsverksamhet, föreningsliv och hälsa.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan