Annons

Annons

Annons

Jönköping

Gubbagruppen sköter om Smedbyn: ”Alla kommer hit med ett glatt hjärta och bidrar med det man kan”

Husqvarna FF:s aktivitetshus Smeden får ett riktigt lyft i maj. Då ska huvudentrén till såväl fritidsgården som restaurangen, och den övriga verksamheten i huset, vara klar. Det mesta görs av Seniorsnickarna, eller ”Gubbagruppen” som ledaren Rolf Ottosson kallar den:

– Renoveringen lägger vi mycket krut på nu, men framför allt är det den vardagliga skötseln av huset som vi rår om.

Rolf Ottosson är ledare för ett gäng äldre män som samlas vid Smeden på tisdagar och agerar vaktmästare under namnet Seniorsnickarna, fast de refererar till sig själva som ”Gubbagruppen”. ”Det ger även mycket socialt. Grundstenen i gruppen är att vi ska ha roligt tillsammans”, förklarar han.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Julia Kråklind

Annons

Spackla, måla, snickra, sopa, organisera, rensa ogräs och tömma papperskorgar – Gubbagruppen möts en gång i veckan för att göra allt som behövs i eller runt omkring aktivitetshuset Smeden. Som namnet antyder är det ett gäng manliga pensionärer som umgås och jobbar ideellt tillsammans. Någon är gammal lärare, en annan kontorsarbetare eller rörmokare. Det var Jörgen Bergström som kom med initiativet för fyra år sedan och sedan dess har de kört på. Ledare för gruppen är Rolf Ottosson:

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan