Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

JIK chanslöst mot topplaget

Det blev ingen rolig söndag för JIK nere i Växjö. I drygt nio minuter höll man tätt, sedan fortsatte målen att rulla in.

JIK föll med klara 3-10.

JIK hade inte en chans mot Växjö.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

JIK:s herrar har ju ingenting att spela för. Man kan varken åka ur eller nå slutspel. Men lik förbannat ska serien spelas klart och under söndagen var det dags att ställas mot topplaget Växjö.

Hemmalaget Växjö gjorde 2-0 i den första perioden och det var underläge 1-6 efter två spelade perioder.

När Joel Wadsten satte 2-6 med drygt fem minuter kvar av matchen plockade JIK målvakten i ett sista försök, men Mullsjöfostrade Jesper Sankell slog in 7-2 för Växjö och matchen var över. Det slutade till slut 3-10.

Annons

Annons

JIK ligger med en omgång kvar på elfte plats i tabellen och kan varken avancera uppåt eller tappa någon placering. JIK:s säsong avslutas med att möta Dalen på hemmaplan.

Fakta

SSL Herr

Växjö-JIK 10-3 (2-0, 4-1, 4-2)

Skott: 41-16 (10-1, 17-9, 14-6)

Målen: 1-0 (09.17) Linus Pettersson, 2-0 (18.17) Marcus Ekengren, 2-1 (22.17) Anton Ekstrand, 3-1 (23.46) Manuel Maurer, 4-1 (26.36) Jesper Sankell, 5-1 (29.04) Jesper Sankell, 6-1 (32.51) Marcus Ekengren, 6-2 (54.36) Joel Wadsten, 7-2 (56.39) Jesper Sankell, 7-3 (58.11) Joel Wadsten, 8-3 (58.40) Linus Pettersson, 9-3 (59.05) Felix Göthberg, 10-3 (59.35) Marcus Ekengren.

Publik: 1 456.